Hlavní obsah

Norský florbalista Fauskanger vyrovnal rekordy Cepka a Jihdeho

HELSINKY

Florbalisté Norska porazili ve svém druhém utkání na mistrovství světa v Helsinkách Itálii 12:2. Soupeř českého týmu v boji o první místo v tabulce tak má na kontě čtyři body a skóre 30:3. K tomu, aby Norům stačila k postupu z prvního místa skupiny D ve vzájemném duelu i remíza, by dnes Češi nesměli vyhrát nad Japonskem o více než jedenáct branek.

Článek

Do historie se v utkání s Itálií zapsal útočník Willy Fauskanger. S 38 odehranými zápasy vyrovnal na mistrovství světa rekord českého florbalisty Radima Cepka a 37. gólem také napodobil nejlepší střelecký zápis Švéda Niklase Jihdeho. K vyrovnání Jihdeho bilance 67 kanadských bodů chybí čtyřiatřicetiletému hráči Greakeru tři body.

"Je to pěkné sbírat rekordy. Dneska jsem se Jihdemu vyrovnal, takže ho snad i překonám," řekl v rozhovoru pro ČTK a florbal.cz Fauskanger, který proti Itálii zaznamenal dvě branky a přihrávku. Ve třetí třetině už odpočíval. "Nejsem už nejmladší. Ale vážně, byl jsem zraněný a nejsem na mistrovství světa připravený úplně, jak bych měl."

Fauskanger je spolu s krajanem Raymondem Evensenem jako jediný i na osmém mistrovství světa. Cepek o tuto možnost přišel, protože jej kouč Tomáš Trnavský nevzal na turnaj kvůli údajnému špatnému vlivu na mužstvo. "Byl jsem hodně překvapený, hlavně po jeho posledním zápase se Švédskem, byl velice dobrý. Nevím, co se stalo, ale je to jejich interní věc, neznám důvody," prohlásil Fauskanger.

Norové budou hrát v pondělí proti Česku popatnácté v historii, přičemž sedmkrát vyhráli, pětkrát duel skončil remízou a dvakrát zvítězili Češi. Naposledy ale Norové uspěli v únoru 2003 a na výhru čekají pět zápasů. "Momentálně jsou Češi lepší, ukázali to i na posledním mistrovství světa. Kdybychom vyhráli, bylo by to velké překvapení," dodal Fauskanger.

Mistrovství světa florbalistů v Helsinkách a Vantaa:
Skupina D:
Norsko - Itálie 12:2 (4:1, 5:0, 3:1)
Branky: 14., 25. a 55. Torp, 15. a 35. Kronberg, 18. a 25. Fauskanger, 10. Skistad, 32. Midtsveen, 40. Straete, 42. Isnes, 47. Olesen - 19. Horn, 57. B. Pellegrini.

Reklama

Související témata: