Hlavní obsah

Sladký se s kloboukem chystal na party, Slaný pobavil fintou

HELSINKY

Jejich příjmení jsou v přímém protikladu, ale v zápase proti Japonsku na florbalovém mistrovství světa v Helsinkách se skvěle doplňovali. Tomáš Sladký se díky čtyřem gólům stal nejlepším střelcem českého týmu, Štěpán Slaný zase jednoznačný zápas okořenil parádní fintou, kdy míček donesl do branky zpoza ní na hokejce.

Foto: Česká florbalová unie

Čeští florbalisté (zleva) Aleš Zálesný, Tomáš Sladký, a Milan Garčar

Článek

Sladký si stejně jako další dva autoři tří branek Milanové Fridrich a Tomašík za svůj produktivní počin vysloužil klobouk. Tak organizátoři oslavují autory hattricků, nejlepší hráči pak dostávají ještě vysoký cylindr. „Nevím, jestli se bude hodit v sobotu na závěrečnou party, ale mohl by to tam být takový kloboukový mejdan,“ smál se Sladký. „Jen ho tam pak nesmím ztratit, abych si ho mohl doma pověsit na věšáček,“ dodával.

Slaný si zase v zápase vyzkoušel svoji specialitu. „Trénuju to docela často, tak tři čtyři góly jsem takhle dal v extralize, dokonce i v semifinále proti Vítkovicím,“ vybavoval si forvard Mladé Boleslavi.

Gólman za to nemohl

Byl rozhodnutý, že proti bezbranným Japoncům ji zkusí i na mistrovství světa. „Když je gólman na první tyči a nečeká to, těžko se to chytá,“ nevinil japonského brankáře. „Potřebuju k tomu dostat míček za branku a mít trochu klidu, aby na mě nešli obránci,“ vyprávěl Slaný, jenž fintu umí na obě tyčky. „Ale na bekhend je to o něco lehčí, forhendem to mám přes ruku.“

Gólem se ještě pokochal na videokostce v Hartwall Areně. „Spíš jsme diskutovali, jestli to není vysoká hůl, občas mi to pískají. Ale já to hraju spodkem čepele, tak to může vypadat, že ji mám vysoko."

Reklama

Související témata: