Hlavní obsah

Spadli jsme na zem, uznal Zálesný po trápení s Nory

Michal Osoba (Helsinky)Právo

Pozici nejlepšího střelce české florbalové reprezentace potvrdil Aleš Zálesný dvěma góly do sítě Norů v posledním zápase skupiny MS, ale na konci utkání se i on musel pořádně strachovat. Srdnatí Norové srovnali na 4:4 a byli gól od vítězství ve skupině. To nakonec český tým uhájil a místo obávaných Švédů ve čtvrtfinále narazí zřejmě na Estonce.

Foto: ČFbU

Český florbalista Aleš Zálesný při utkání s Norskem.

Článek

Vzdorovali vám Norové víc, než jste čekali?

Určitě to bylo těžší, než jsme očekávali. V první třetině to tak nevypadalo, ale ve druhé nám ukázali, že florbal hrát umí. Nechybělo moc a mohli jsme ten zápas i prohrát.

Měl jste ke konci velký strach?

Točili jsme všechny tři lajny, věřili jsme si na ně. Góly, které jsme dostali, bychom dostávat neměli.

Nedošlo z vaší strany k uspokojení za stavu 4:1?

Je to ta naše slabina, že přijde fáze, kdy to prostě vypustíme a to jsou ty momenty, které dělají zápasy. Za stavu 4:1 jsme je neměli pustit k ničemu, měli jsme hrát jak těch posledních pět minut a byl by klid. Prostě se kluci uspokojili a to je špatně. Já doufám, že je to poučení do dalších zápasů, že už se to nebude opakovat.

Garčarův neúspěšný nájezd proti norskému gólmanovi.foto: ČFbU

Je asi lepší, že to přišlo teď, než pak v play off...

Přesně tak. Spadli jsme na zem a aspoň si všichni uvědomíme, co musíme hrát, aby se to nestalo podruhé.

Zlobili jste se na Milana Tomašíka za zbytečné vyloučení, které Nory dostalo do tempa?

Bylo to spíš z emocí. Měli jít ven asi oba, ale rozhodčí to posoudili takhle. Pískali to Švýcaři, asi nás nechtěli poslat na ty Švédy, bylo to vidět i při standardkách. Šli trochu proti nám, ale to oslabení jsme měli ubránit.

Překvapili vás Norové, jak s tolika třicátníky v sestavě lítali po hřišti i ke konci zápasu?

To je ta chyba z druhé třetiny, že jsme je nezatavili. Řekli jsme si, že je prostě zavaříme, budeme hrát s balónkem a ty třicátníky unavíme, neboť to budou muset stáhnout. Ale přesně to, co jsme si řekli, jsme neudělali.

Už myslíte na Estonce ve čtvrtfinále?

Estonci jsou papírově slabší než Norové a bude to určitě snazší cesta než přes Švédy, ale žádný soupeř nám tu výhru zadarmo nedá.

Reklama

Související témata: