Hlavní obsah

Chyběla nám chladnokrevnost, uznal obránce Brus po debaklu

Jednu třetinu semifinále MS směřovali čeští florbalisté za senzací, v další drželi proti domácím Finům naději, ve třetí už jen přihlíželi exhibici seveřanů, kteří jim zatarasili cestu do finále debaklem 6:1. „Přijeli jsme pro medaili, tak musíme zapomenout a zvládnout zápas o bronz,“ burcuje bek Pavel Brus. O 3. místo se hraje v sobotu v poledne.

Foto: ČFbU

Český florbalista Pavel Brus

Článek

Půlhodiny vypadal zápas s finským favoritem velmi nadějně, pak se to otočilo. Čím?

My udělali hloupé chyby, přesně takové, které jsme vyrobit nechtěli… Pak přišla dvě tři vyloučení, což nás stálo síly, dostali jsme góly z přesilovky. Kdybychom proměnili během dvou třetin ty šance, které jsme měli, mohlo to být ještě drama. Byl tam brejk, byla tam tyčka.

Přišla vám první půlka zápasu jak ve snu? Vedli jste, na Finech byla znát nervozita…

Bylo to tak. Hráli jsme, co jsme potřebovali, ale ta jejich první lajna s Kohonenem, která jim rozhoduje zápasy, zase předvedla, v čem je její síla. Nebýt jí, tak si s nimi zahrajeme lépe. Oni umí hrát pod tlakem, nám chybí ještě kus práce. Ale my si přijeli pro medaili, takže nejdůležitější je zapomenout na dnešek a soustředit se na zápas o třetí místo.

Věřil jste za stavu 1:0, že by se takové skóre dalo udržet až do konce?

Dívali jsme se na dokument o hokejistech, jak hráli letos na mistrovství světa, kde všechno ubojovali, ale florbal je jiná hra. Ten míček je pořád blíž brance, stačí nějaká šmudla a je to gól. Jim jeden šťastný spadl, kdy to prošlo Bolkovi pod rukou. Kdybychom je udrželi déle pod tlakem, tak by to bylo napínavější.

První dva góly jste dostali ze standardek, co jste při nich udělali špatně?

Byly to chyby. Kluci si to blbě rozebrali. Ale nejvíc nám chyběla chladnokrevnost, abychom proměňovali víc šancí. Chtělo to dát jeden dva góly navíc.

Je směrem k zápasu o bronz lepší takto vysoká porážka, než kdybyste měli naději na vítězství do posledních vteřin?

Kdyby to bylo vyrovnané, tak by nás to víc svazovalo, protože bychom cítili, že jsme blíž k finále. Takhle víme, že Finové byli lepší a přehráli nás. Můžeme jít do zápasu o bronz s čistou hlavou.

Před ním máte víc času na odpočinek než váš soupeř, může to hrát roli?

Může, ale bude zase vyprodaná aréna, hraje se o medaili, takže všichni budou makat. Nedá se na to spoléhat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články