Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic pošesté za sebou ovládli Pohár ČFbU

PROSTĚJOV

Florbalisté Tatranu Střešovice triumfovali už pošesté za sebou v Poháru ČFbU. V repríze loňského finále dnes v Prostějově porazili Bulldogs Brno 5:4. Dvěma góly se na vítězství Pražanů podílel slovenský útočník Juraj Matejka, vítěznou branku vstřelil exbrněnský Tom Ondrušek.

Článek

Tatran začal sice náporem, ale z vedení se radovalo v páté minutě díky Ondráčkově trefě Brno. Bulldogs se pak ubránili při Kotlasově trestu, ale vzápětí vyrovnal Matejka. Brno pak při své přesilovce špatně střídalo, a v 15. minutě už ve svém oslabení inkasovalo, když se trefil reprezentační kapitán Fridrich. A hned za 17 vteřin zvýšil na 3:1 znovu Matejka.

Brno se ve druhé části také ubránilo náporu Pražanů a ve 24. minutě překonal gólmana Kafku po Koňaříkově křížné přihrávce Kotlas. V polovině utkání při trestu Veselého opět vrátil Tatranu dvoubrankový náskok Deutsch. Brno dostal znovu na kontakt v 45. minutě Koutný, ale pět minut před koncem opět zvýraznil rozdíl Ondrušek, letní posila Tatranu právě z Brna. Bulldogs ještě 40 vteřin před koncem snížili díky Veselému, ale výhru si český mistr nenechal sebrat.

Pohár ČFbU florbalistů - finále (Prostějov):
Bulldogs Brno - Tatran Střešovice 4:5 (1:3, 1:1, 2:1)
Branky: 5. Ondráček, 24. Kotlas, 45. Koutný, 60. Veselý - 7. a 15. Matejka, 15. Fridrich, 30. Deutsch, 55. Ondrušek. Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 444.

Reklama

Související témata: