Hlavní obsah

Střešovice, FBC Ostrava a Chodov jsou v semifinále extraligy

PRAHA

Florbalisté mistrovských Střešovic, FBC Ostrava a Chodova postoupili do semifinále extraligy, když vyhráli čtvrtfinálové série nejrychlejším možným způsobem 3:0 na zápasy. Střešovice dovršily posun mezi nejlepší čtyřku výhrou v pražském derby na hřišti SSK Future 6:4, hráči FBC Ostrava zvítězili v Liberci 10:8 a Chodov otočil výsledek v Mladé Boleslavi na 7:3.

Článek

Střešovice, které v dosavadních 17 ročnících extraligy získaly třináctkrát zlato, třikrát stříbro a jednou bronz, zdolaly soka, jehož si jako vítěz základní části vybraly z šesté pozice. V obou domácích zápasech Tatran otáčel nepříznivý stav; tentokrát dokázali Future dvakrát dotáhnout ztrátu, ale na favorita nestačili.

Nic platný nebyl Future ani hattrick Miloše Tyla, za Střešovice se dvakrát trefil kapitán Milan Fridrich. "Jsme rádi, že jsme si vybrali tým Future do čtvrtfinále. Prověřili nás výborným nasazením na hranici svých možností a především všechny tři zápasy hráli florbal bez jakýchkoliv faulů," pochvaloval si trenér Střešovic Jan Zahalka.

Druhý tým základní části FBC Ostrava po dvou domácích shodných výhrách 9:8 i v Liberci slavil po přestřelce. Dvěma brankami a stejným počtem asistencí se na tom podílel Jan Daniš, stejnou bilanci měl v dresu poražených Lukáš Nesměrák. Po loňské historicky první neúčasti v play off ostravský tým potvrdil proti Severočechům roli favorita po druhé pozici v základní části.

Majitelé osmi stříbrných medailí a tří bronzových budou útočit na 12. cenný kov v osmnácté sezoně nejvyšší soutěže. "Jsme šťastní, že jsme v semifinále. Teď už si to budeme jen vychutnávat. Kluci podali perfektní bojovný výkon," řekl trenér FBC Ostrava Martin Smeták.

Naopak Mladá Boleslav nezopakuje svou účast mezi nejlepšími čtyřmi z minulých pěti sezon, kdy brala třikrát bronz. S Chodovem prohrála dvakrát v Praze, dnes sice vedla po dvou třetinách 3:2, avšak poslední dějství prohrála 0:5.

Mladá Boleslav chyběla v semifinále jen ve své první extraligové sezoně 2004/05, ale jako pořadatel má zajištěnou účast na nové podobě Poháru mistrů, který se hraje v říjnu. Zúčastní se tak nový mistr.

K postupu se přiblížily Vítkovice, které sice na hřišti prohrály oba domácí duely s Brnem, ale kvůli chybnému zařazení na soupisku tři hráčů z B-týmu Brna v prvním duelu nakonec vyhrál úřadující vicemistr kontumačně. Dnes na hřišti Bulldogs zvítězili Ostravané 5:1 a mohou rozhodnout už v neděli, kdy se od 11:45 hraje opět v Brně.

Reklama