Hlavní obsah

Florbalisté FBC Ostrava na úvod semifinále rozdrtili Vítkovice

OSTRAVA

Florbalisté FBC Ostrava rozdrtili v úvodním semifinálovém klání extraligy Vítkovice 10:2. Na kanonádě se podílel pěti body za tři branky a dvě asistence Petr Skácel, dva góly a tři přihrávky zaznamenal Pavel Machala. Ve druhém souboji zdolal mistrovský Tatran Střešovice Chodov 8:7 v prodloužení. V čase 66:58 rozhodl Švéd Johan von der Pahlen, který si připsal pět bodů za hattrick a dvě asistence, navíc vynutil nastavení trefou osm sekund před koncem třetí třetiny.

Foto: Czech Open

Trenér vítkovických florbalistů radomír Mrázek (vlevo) řeší s lavičkou taktiku.

Článek

V ostravském derby mezi druhým týmem základní části a úřadujícími vicemistry měl domácí tým raketový nástup a Machala, Krzyžanek a Žák získali trefami během 91 vteřin vedení 3:0. Pak Vítkovice nevyužily přesilovku a po gólech Machaly a Hanice už měly pětibrankové manko. Gólmana Ciompu nahradil Marcel Suchánek.

Ještě v úvodní třetině sice snížil Polášek, ale v druhém dějství Curney se Skácelem opět zvýraznili náskok svěřenců trenéra Martina Smetáka. V 43. minutě sice podruhé inkasoval Schulmeister, když se prosadil Patrik Suchánek, ale Daniš a dvěma góly Skácel dovršili před 525 diváky kanonádu domácích.

"Rozhodla častá střelba a fantastický přístup celého týmu. Hráli jsme srdcem," řekl oficiálním stránkám České florbalové unie domácí trenér Smeták. "Z naší strany bylo všechno špatně. Musíme dát dohromady psychiku. Bohužel jsme nehráli jako tým, hru jsme rozdrobili individuálními chybami," prohlásil kouč Vítkovic Radomír Mrázek.

Chodov vedl ve Střešovicích díky gólům Sýkory a Šochmana v sedmé minutě už 2:0. Pak ještě Pražák trefil v přesilovce horní tyč, načež následoval obrat Tatranu. Vávra s Fridrichem ještě v první třetině smazali manko, pak ve 23. minutě otočil stav v přesilovce Von der Pahlen, za 42 vteřin sice neproměnil Garčar trestné střílení, ale po osmi vteřinách početní výhody se trefil Richter a pak Tušek zvýšil už na 5:2.

Jenže ve druhé části Vrána a Podhráský zkorigovali stav na 4:5 a po trefách Majera a Sýkory vedl rázem v 53. minutě Chodov 6:5. Na rychlé vyrovnání Fina Hokkanena odpověděl Jendrišák, ale v power play vyrovnal Von der Pahlen, který pak při Sýkorově vyloučení také rozhodl.

"Utkání jsme měli rozhodnout již za stavu 5:2. Zbytečně jsme zápas nechali zdramatizovat až do vypjatého závěru. Rozhodly tři přesilovkové góly a jeden při power play," prohlásil trenér Tatranu Jan Zahalka. "Jsem hrdý na kluky, že zápas dokázali otočit. Utkání jsme si prohráli vlastní chybou v poslední minutě," řekl jeho protějšek Lukáš Procházka.

Extraliga florbalistů - semifinále, 1. zápasy:
FBC Ostrava - 1. SC Vítkovice 10:2 (5:1, 2:0, 3:1)
Branky: 38., 49. a 60. Skácel, 2. a 11. Machala, 2. Krzyžanek, 3. Žák, 13. Hanic, 21. Curney, 46. Daniš - 18. Polášek, 43. P. Suchánek.
Tatran Střešovice - JM Chodov 8:7 v prodl. (2:2, 3:2, 2:3 - 1:0)
Branky: 23., 60. a 67. Von der Pahlen, 16. Vávra, 20. Fridrich, 24. Richter, 31. Tušek, 53. Hokkanen - 2. a 53. Sýkora, 7. Šochman, 37. Vrána, 40. D. Podhráský, 49. Majer, 54. Jendrišák.

Reklama

Související témata: