Hlavní obsah

Střešovice po obratu vyhrály nad Ostravou 9:7 a vyrovnaly finále

PRAHA

Florbalisté Tatranu Střešovice otočili ve druhém finále extraligy téměř ztracené utkání s FBC Ostrava a po vítězství 9:7 vyrovnali sérii na 1:1 na zápasy. Pražané prohrávali ještě v 46. minutě 2:6, ale i díky třem trefám během 41 vteřin v 54. minutě vyrovnali a zareagovali i na další soupeřovo vedení. Třetí zápas se hraje v sobotu v Ostravě.

Článek

Stejně jako při sobotní porážce 2:3 v prodloužení i ve druhém duelu začal Tatran lépe. V páté minutě ze standardní situace přihrál Von der Pahlen na střed Richtrovi, který pohotově zakončil. Hosté ale znovu předvedli v úvodním dějství obrat. Po Skácelově přistrčení vyrovnal Robenek a za minutu se trefil z levé strany přesně k levé tyči Zichovy branky polský útočník Dziurdzik. Pak zvýšil z trestného střílení Skácel, za dalších 57 vteřin si nešťastně umístil míček do vlastní branky Fin Hokkanen a Tatran prohrával už 1:4.

Střešovice se pak tlačily za snížením, hosté hrozili ojediněle z brejků. Domácí zkorigovali v 32. minutě, když Garčar ze standardní situace z rohu připravil křížnou přihrávkou střeleckou pozici pro Hokkanena. Jenže Ostravané za tři minuty opět vedli o tři branky, když po Dziurdzikovi před Zichem zakončovali Hanic s Danišem, jemuž byl připsán gól.

Snaha Tatranu dobývat pozornou a obětavě hrající defenzivu Ostravy byla marná. Naopak při Hokkanenově vyloučení zvýšil už na 6:2 po Skácelově asistenci Curney. Naději dal Pražanům v 47. minutě po Ullmannově rychlém rozehrání standardky Ondrušek. Pojistit vedení mohli dvakrát Hanic s Danišem, ale neuspěli a následoval nevídaný obrat Tatranu.

Během 41 vteřin se trefili Garčar, Hlavička a Von der Pahlen. Nerozhodný stav vydržel jen 37 sekund a Curney vrátil hostům vedení. Za 33 vteřin se radoval zase Tatran po Richtrově gólu. Za minutu a 51 vteřin tak padlo celkem pět branek.

Tatran dovršil obrat v 57. minutě při Machalově vyloučení, kdy hrdina závěru Richter přihrál Von der Pahlenovi, který zblízka z pravé strany prostřelil Schulmeistra. Výsledek ještě dovršil 59 vteřin před koncem při power play do prázdné branky Richter, který si tak připsal hattrick a zaznamenal celkem pět bodů.

Tatran Střešovice - FBC Ostrava 9:7 (1:4, 1:1, 7:2)
Branky a nahrávky: 5. Richter (Von der Pahlen), 33. Hokkanen (Garčar), 47. Ondrušek (Ullmann), 54. Garčar, 54. Hlavička (Ondrušek), 54. Von der Pahlen (Richter), 55. Richter (Von der Pahlen), 57. Von der Pahlen (Richter), 60. Richter - 8. Robenek (Skácel), 9. Dziurdzik (Krzyžanek), 13. Skácel z trestného střílení, 14. Daniš (Hanic), 35. Daniš (Hanic), 44. Curney (Skácel), 55. Curney (Hanic). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 341. Stav série: 1:1.

Reklama