Hlavní obsah

Čeští florbalisté podlehli na EFT Finsku

LINKÖPING

Čeští florbalisté vstoupili do turnaje Euro Floorball Tour ve švédském Linköpingu vysokou porážkou s Finskem 1:8. Úřadující mistři světa získali i dodatečný bod za vítězství v samostatných nájezdech 2:1. Druhý duel čeká český tým v sobotu od 16:00 s domácím Švédskem.

Foto: ČFbU

Ilustrační foto.

Článek

Češi v brance s debutantem Bábíčkem odolávali Finům do deváté minuty, kdy otevřel skóre Lamminen. Hned za 76 sekund zvýšil náskok Suomi Vänttinen. Svěřenci trenéra Tomáše Trnavského pak nevyužili dvě přesilovky při trestech Tiitua a Kivilehta, pak se také ubránili při vyloučeních Slaného i Zálesného, jenže hned pět sekund po jeho návratu na plochu se už trefil Johansson.

Už na 4:0 zvyšoval svou druhou trefou v utkání Vänttinen. Češi sice v 36. minutě snížili díky Brusovi, ale závěrečné dějství ovládli Finové a zvýraznili rozdíl. Skórovali Hulmi, Mikko Kohonen, Tiitu a Koski. V nájezdech byl po čtvrté sérii stav 1:1, když se trefili jen Mikko Kohonen a Polášek. Rozhodl Hänninen v pátém kole, v kterém za český tým neuspěl Tokoš.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Linköpingu (Švédsko):
Česká republika - Finsko 1:8 (0:2, 1:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 36. Brus - 9. Lamminen (Vänttinen), 10. Vänttinen (Jussila), 29. Johansson (Tiitu), 33. Vänttinen (Johansson), 46. Hulmi (Koski), 50. Mikko Kohonen (Wardi), 51. Tiitu (Hänninen), 57. Koski (Mikko Kohonen). Rozhodčí: Skoog, Pettersson (oba Švéd.). Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 282.

Reklama

Související témata: