Hlavní obsah

České florbalistky prohrály na EFT s Finkami a skončily poslední

České florbalistky prohrály v posledním vystoupení na turnaji Euro Floorball Tour ve švýcarském St. Gallenu s Finskem 1:6. Podlehly i v dodatečných nájezdech a skončily s dvěma body poslední. Oba body předtím získaly právě v rozstřelech proti Švédsku i Švýcarsku.

Článek

Finky mohly jít do vedení po čtyřech minutách hry, ale Timonenová neproměnila proti Sukové trestné střílení. Za tři minuty už ale otevřela skóre Enlundová. Vyrovnat mohla v 11. minutě z trestného střílení Adéla Bočanová, Mäkeläovou však rovněž nepřekonala. Ještě v první třetině zvýšila náskok Suomi Timonenová.

Snížení se dočkal český tým v 27. minutě díky brance Krupnové, ale krátce po polovině utkání se podruhé trefila Timonenová a v závěrečné třetině favoritky zvýraznily svou výhru dalšími třemi góly. Skórovaly Alanková, Saarinenová a Peltokangasová.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v St. Gallenu:
Česká republika - Finsko 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 27. Krupnová (Křížová) - 7. Enlundová (Karjalainenová), 17. Timonenová (Saarinenová), 32. Timonenová, 42. Alanková (Kujalaová), 47. Saarinenová (Kauppilaová), 59. Peltokangasová (Korhonenová). Rozhodčí: Brändle, Niedermann (oba Švýc.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 160.

Reklama