Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic a FBC Ostrava jsou v osmifinále Czech Open

Florbalisté Tatranu Střešovice a FBC Ostrava si ve čtvrtek už po druhých zápasech základní skupiny zajistili postup do osmifinálové skupiny v elitní kategorii mezinárodního turnaje Czech Open v Praze. Naději na posun do této fáze mají z českých klubů už jen Vítkovice a Liberec.

Foto: Sport.cz

Radost florbalistů Tatranu - ilustrační foto.

Článek

Mistrovské Střešovice po úvodní výhře nad Bulldogs Brno 6:2 zdolaly i švýcarský Uster 4:3 a ze skupiny A postoupily společně se švédským celkem Pixbo Wallenstam. Obhájce prvenství z loňska zdolal Uster 3:2 a Brno 9:3.

Hráči FBC Ostrava jdou dál po vítězstvích nad Slovenskem 3:2 a Mladou Boleslaví 6:2 společně s AIK Stockholm. Klub ze švédské metropole vyhrál nad Mladou Boleslaví 4:3 a nad Slovenskem 4:2.

Ve skupině C je zatím suverénní švédský IBK Dalen, který vyhrál nad Vítkovicemi 4:1 a nad Libercem 3:1. Pikantní souboj má za sebou nová česká posila Dalenu Milan Tomašík. Třiadvacetiletý bronzový medailista z loňského mistrovství světa v Helsinkách, který se stane šestým českým florbalistou ve švédské lize, se postavil svému mateřskému klubu Vítkovicím.

Na výhře favorita se podílel jednou asistencí. "Točili jsme tři pětky a hrálo se jen 2x20 minut. Takže vlastně nebylo moc času na hru. S tréninkem v Dalenu se ten zápas vůbec nedal srovnat. Co jsem zatím zažil, tam se jede v ohromném tempu. Je to tam navíc velmi tvrdé, nikdo nikoho nešetří, každý schytá dost tvrdé rány. A po tréninku už jsou všichni zase největší kamarádi," usmíval se Tomašík.

Vítkovice se ale vrátily do hry o osmifinálovou skupinu díky vítězství 3:2 nad švýcarským Tigers Langnau a mají s týmem s českými hráči Alešem Zálesným a Michalem Rybkou stejný počet tří bodů. Langnau totiž předtím zdolalo 4:1 Liberec, který je sice bez bodu, ale stále má teoretickou naději na druhé místo.

Ve skupině D kralují švýcarský SV Wiler-Ersigen a finské Koovee s Tomášem Sladkým, bez bodu jsou Chodov a SSK Future. Stejně jako další kluby, které se neprobojují do osmifinálové skupiny, ale mají šanci se poprat o dvě postupová místa do čtvrtfinále přes play-off.

Mezinárodní florbalový turnaj Fortuna Czech Open v Praze
Elitní kategorie mužů
Skupina A:
Pixbo Wallenstam (Švéd.) - Uster (Švýc.) 3:2, Tatran Střešovice - Bulldogs Brno 6:2, Bulldogs Brno - Pixbo Wallenstam 3:9, Uster - Tatran Střešovice 3:4.
Skupina B:
AIK Stockholm - Mladá Boleslav 4:3, Slovensko - FBC Ostrava 2:3, Slovensko - AIK Stockholm 2:4, Mladá Boleslav - FBC Ostrava 2:6.
Skupina C:
IBK Dalen (Švéd.) - Vítkovice 4:1, FBC Liberec - Tigers Langnau (Švýc.) 1:4, FBC Liberec - IBK Dalen 1:3, Tigers Langnau - Vítkovice 2:3.
Skupina D:
SV Wiler-Ersigen (Švýc.) - JM Chodov 4:2, SSK Future - Koovee (Fin.) 1:3, JM Chodov - Koovee 5:7, SV Wiler-Ersigen - SSK Future 9:2.
Elitní kategorie žen
Skupina A:
Vítkovice - Herbadent SJM Praha 11 1:9, Pixbo Wallenstam - Piranha Chur 7:2, Německo - JM Chodov 1:4, Piranha Chur - Vítkovice 5:1, Herbadent SJM Praha 11 - Německo 9:0, JM Chodov - Pixbo Wallenstam 2:4, Piranha Chur - Herbadent SJM Praha 11 4:3, Vítkovice - JM Chodov 4:10, Pixbo Wallenstam - Německo 3:0.
Skupina B:
Česká republika '19' - FbŠ Bohemians 4:2, FBC Ostrava - IBK Dalen 1:9, Umea - Slovensko 4:0, IBK Dalen - Česká republika '19' 11:0, FbŠ Bohemians - Umea 3:1, Slovensko - FBC Liberec 1:4, IBK Dalen - FbŠ Bohemians 5:2, Česká republika '19' - Slovensko 5:4, FBC Liberec - Umea 1:4.

Reklama