Hlavní obsah

Kreisingerová šla do Finska za studiem a teď září v Classic

MLADÁ BOLESLAV

Česká florbalová brankářka Daniela Kreisingerová se vydala letos v létě do Finska studovat a počítala s tím, že sport půjde trošku stranou. Při hledání uplatnění ale našla prostor v brankovišti mistrovského SC Classic a chytá i na Poháru mistrů. V semifinále pětadvacetiletá posila z FbŠ Bohemians pomohla k výhře nad Herbadentem SJM Praha 11, na zlato bude její tým útočit v sobotu proti švédskému Djurgaardenu.

Článek

"Šla jsme do Finska kvůli studiu na Technické univerzitě. Když se naskytla možnost hrát tam i florbal, tak proč ne, když to hraju takhle dobře," prohlásila Kreisingerová v rozhovoru s novináři. K cestě do špičkového klubu jí pomohla trochu i náhoda. "Postrádali gólmanku, protože ta, co tu je (Lakkalaová), minulý rok vůbec nechytala kvůli zranění, takže začíná znova. A ta další není zase tak dobrá."

Kreisingerová se v minulé sezoně potýkala s problémy s kolenem, ale pak se vrhla do tréninku a nyní těží z přípravy. Svou současnou rolí v týmu z Tampere tak prý ani překvapená není. "Dělala jsme pro to všechno, trénovala jsem v červnu a červenci. Ony začínaly až v srpnu, což pro mě bylo dost překvapení vzhledem k tomu, že Pohár mistrů považují za vrchol sezony," prohlásila.

"Čekala bych, že se tým takových kvalit bude připravovat dřív a víc. Byla to moje výhoda na začátku, když jsem tam přijela, že jsem měla něco odtrénováno. To asi teď rozhodlo," navázala Krisingerová, která chytala ve čtvrtek proti Rychenbergu i dnes a zatím netuší, zda bude stát v brankovišti i v sobotním finále proti Djurgaardenu.

Finále by si ráda vychutnala, ale neví, jestli je třetí zápas ve třech dnech ideální. "V životě jsem takhle třikrát za sebou nechytala, může to být premiéra. Nemám představu, jestli mi vydrží síly," krčila rameny drobná gólmanka. Spoluhráčky si ale prý do finále přály spíše Djurgaarden než Rychenberg. "To je super, že si věří víc na ně. Teď je máme, mohlo by to klapnout."

Classic musí v týmu soupeře věnovat pozornost především Emelii Lindströmové, která potvrzuje své kvality a ve třech zápasech nastřílela už osm branek. "Budu se muset poradit s trenérkou a holkama, které jí znají z reprezentace. Hráčka je to výborná, budeme na ní muset hrát osobně," dodala Kreisingerová.

Reklama