Hlavní obsah

Čeští florbalisté porazili mistry světa z Finska 7:5

BRNO

Čeští florbalisté vstoupili do Škoda Cupu v Brně překvapivým vítězstvím nad úřadujícími mistry světa Finy 7:5. Utkání plné zvratů rozhodli svěřenci trenéra Tomáše Trnavského v závěrečné třetině, v které otočili stav z 3:4 na 7:4. V dalším utkání turnaje série Euro Floorball Tour se český tým utká v sobotu od 19:00 se Švýcarskem.

Foto: ČFbU

Radost českých florbalistů.

Článek

Češi získali v úvodu dvoubrankový náskok, když v sedmé minutě otevřel skóre Ostřanský a za 36 vteřin zvýšil Skalík. Hosté se prosadili proti gólmanu Rytychovi poprvé až 15 sekund před pauzou, kdy se trefil Jussila. Do poloviny utkání otočili stav Mikko Kohonene a Tiitu, ale v 37. minutě vyrovnal při svém debutu premiérovou trefou v národním týmu Ondrušek.

Finům vrátil vedení v 44. minutě Väänänen, ale další průběh patřil domácím. Ostřanský s Fridrichem otočili na 5:4, v 50. minutě promarnil šanci na vyrovnání z trestného střílení Väänänen a Garčar s Tokošem zvýšili na rozdíl tří branek. Výsledek už jen zkorigoval Mikko Kohonen. V dodatečných nájezdech skórovali jen Mika Kohonen a Jussila.

"Nebyli jsme lepší, ale výborně jsme hráli v úvodní čtvrthodině. Finové pak nasazovali to nejlepší, co měli, a vyvinuli obrovský tlak," řekl po utkání trenér českého týmu Tomáš Trnavský, který pochválil dobré zakončování svých svěřenců. "Dokázali jsme využívat brejky, ale musíme jich dokázat potrestat ještě více. Pomohla nám aktivní hra," dodal český kouč.

Reklama