Hlavní obsah

Severská mise, díl druhý. V cestě za medailí se florbalistkám postaví Dánky

ST. GALLEN

Nepříjemné Norky ve skupině přehrály, nyní čeká české florbalistky ve čtvrtfinále mistrovství světa Dánsko. Odměnou za vítězství jim bude boj o jednu ze sad medailí v očekáváné společnosti skandinávské elity ze Švédska a Finska a domácích Švýcarek. Přímý přenos ze švýcarského St. Gallenu vysílá v pátek od 19:30 ČT4.

Foto: ČFbU

České florbalistky čeká duel s Dánskem

Článek

Průběh zápasu s Norskem je pro český tým varováním, svůj vstupní duel šampionátu musely pracně otáčet. „Dánky budou hrát podobným stylem, spíše zatažené a my budeme dobývat,“ očekává útočnice Dominika Šteglová. „Ale myslím, že nebudou tak silné jako Norky, určitě bychom měly vyhrát,“ je přesvědčená i na turnaji velmi produktivní Lucie Szotkowská.

Dánky zatím na šampionátu neoslňují. Od favorizovaného Švédska pobraly patnáct gólů, o jedinou trefu porazily outsidera z USA. „Nebude to jednoduchý, ale doufám, že holky zahrají svůj standard nebo i trošku víc, pak bychom měly vyhrát,“ věří trenérka Markéta Šteglová.

Ideál? Rychlý gól

Klíčovým momentem může být první gól, který obvykle úporně bránícího soupeře zlomí. Tak, jak se to Češkám povedlo dvěma trefami v prvních dvou minutách proti Slovensku. „To by bylo ideální, ale i když to nevyjde, nesmíme si přestat věřit a začít zbytečně zmatkovat,“ varuje dcera jedné z trenérek Dominika Šteglová.

Pokud se bude zápas vyvíjet příznivě, plánují trenérky pošetřit síly na semifinále zřejmě s Finskem, které následuje hned v sobotu. „Chtěly bychom zátěž rozložit, aby se do hry dostalo co nejvíc holek,“ plánuje Šteglová.

Zatím jsou stoprocentní

Historická bilance vyznívá jednoznačně pro český tým, s Dánskem se střetl třikrát, shodou okolností ve všech případech v roce 2007, a má s ním stoprocentní bilanci. Před dvěma lety skončily Dánky na mistrovství světa až deváté.

Český tým na čtvrtečním dopoledním tréninku piloval rozehrávku, odpolední volno využila většina hráček k návštěvě bazénu a sauny.

Reklama