Hlavní obsah

Florbalisty Švédska rozdrtily ve čtvrtfinále MS Norsko 19:0

Florbalistky Švédska rozstřílely ve čtvrtfinále mistrovství světa v St. Gallenu Norsko 19:0. V cestě za zlatým hattrickem bude další překážkou úřadujícím světovým šampionkám domácí Švýcarsko, které zvítězilo na Lotyšskem 9:1.

Článek

Švédky dokázaly ve čtyřech zápasech na turnaji nastřílet už 87 branek a vyrovnaly svůj vlastní rekord z premiérového MS v roce 1997, kdy stejný počet gólů daly v šesti duelech.

Dvěma brankami a asistencí si vylepšila svou bilanci na turnaji Švédka Emelie Lindströmová na 22 bodů za devět tref a 13 asistencí. Pětadvacetiletá opora Djurgaardenu už vyrovnala rekord krajanky Heleny Lindbergové z roku 1997 s největším počtem přihrávek v jednom turnaji.

K vyrovnání vlastního rekordu v počtu bodů na jednom šampionátu chybí Lindströmové jediný bod. Ten potřebuje i k tomu, aby se vyrovnala v historické tabulce další Švédce Hermine Dahlerusové, která se poprvé v historii nedostala do švédského kádru na mistrovství světa. Má totiž na kontě ze 16 duelů 54 bodů za 32 branek a 22 asistencí. Dahlerusová na sedmi šampionátech zaznamenala v 36 duelech 55 bodů za 37 přesných zásahů a 28 přihrávek.

Reklama