Hlavní obsah

Finále florbalového poháru: poprvé o prize money a komplet živě v televizi

PRAHA

Sportovní hala Sparty na Podvinném Mlýně bude v pondělí odpoledne patřit florbalu. Ve finále Poháru České pojišťovny se v Praze-Vysočanech od 16 hodin střetnou hráčky Herbadentu s Libercem, v 19 hodin pak odstartuje mužský souboj mezi Chodovem a Vítkovicemi. Letos poprvé se hraje o solidní finanční prémie a oba zápasy půjdou v přímém přenosu na ČT4.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Radim Cepek (vlevo) oslavuje jednu z branek Chodova v duelu s Tatranem Střešovice.

Článek

Vítěz mužské kategorie si po finálovém večeru odnese 100 tisíc korun, poražený finalista 30 tisíc. V ženské kategorii je pro vítězný celek připraveno 50 tisíc, druhý finalista obdrží 15 tisíc. „Při stanovení výše prémií jsme zohlednili jednak výši startovného, které je u mužů dvojnásobné než u žen, a jednak to, že v mužské kategorii startovalo 122 týmů, zatímco v ženské jen 38,“ vysvětlil rozdíl v prize money Zdeněk Mlčoušek z České florbalové unie.

Unie vedle toho ocenila i neextraligové celky, které to dotáhly v poháru nejdál. Mezi muži tak putuje patnáctitisícová odměna do týmu pražské Sparty a Orky Krnov, v ženské kategorii obdrží deset tisíc korun hráčky Bulldogs Brno a po pěti tisících florbalistky Bivoje Litvínov a Orlicka-Třebovska.

Florbalistky Herbadentu budou v pondělí odpoledne útočit na pohárový hattrick, Liberec se bude snažit navázat na triumfu v premiérovém ročníku v roce 2004. Muži hrají v pohárové soutěži pojedenácté a po šesti letech trofej nad hlavu nepozvednou hráči střešovického Tatranu, kteří už v osmifinále podlehli Chodovu. Tým kolem legendárního Radima Cepka bude hrát finále vůbec poprvé a z prvního vítězství se mohou radovat i Vítkovičtí: v roce 2005 totiž ve finále podlehli Střešovicím.

Pro diváky je kromě plného odpoledne florbalových akcí přichystána také autogramiáda českých florbalistek, které o víkendu vybojovaly historické bronzové medaile na mistrovství světa ve Švýcarsku. Autogramiáda proběhne během první přestávky mužského finále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články