Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic po obratu s Vítkovicemi vedou extraligu

Praha

Florbalisté Tatranu Střešovice zvítězili v dohrávce 21. kola extraligy v hale pražské Sparty na Letné nad Vítkovicemi 4:3 a posunuli se právě před Ostravany o skóre do čela tabulky. V neděli bude úřadující mistr hájit svou pozici v závěrečném kole v pražském derby na hřišti Chodova, který ztrácí na třetím místě pouhý bod.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gólman Tatranu Střešovice Tomáš Kafka

Článek

Vítkovice hostí předposlední Liberec a musejí při horší bilanci ve vzájemných zápasech se Střešovicemi čekat na jejich zaváhání. Vítěz základní části si může zvolit svého soupeře pro čtvrtfinále z týmů na pátém až osmé místě, další dva si následně budou vybírat ze zbývajících soků.

Úvodní dějství dnešního duelu patřilo hostům, kteří byli aktivnější a získali dvoubrankové vedení. V sedmé minutě si srazil balónek do vlastní branky Garčar. Na konci první třetiny vychytal Jelínka při trestném střílení Kafka, který pro tuto situaci nahradil Zicha, ale následnou přesilovku rychle využil Patrik Suchánek.

Od druhé části Tatran přidal a ve 29. minutě snížil v přesilovce Von der Pahlen a o vyrovnání se postaral ve 47. minutě Tomáš Vávra. Obrat završil v čase 54:09 v další početní výhodě po Garčarově ideální přihrávce Podhráský a za 81 vteřin pojistil náskok Olšiak. Trefa Víta Hrubého 19 sekund před koncem už nebyla Vítkovicím nic platná.

Extraliga florbalistů - 21. kolo:
Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 4:3 (0:2, 1:0, 3:1)
Branky: 29. Von der Pahlen, 47. T. Vávra, 55. M. Podhráský, 56. Olšiak - 7. vlastní Garčar, 19. P. Suchánek, 60. V. Hrubý.

Reklama