Hlavní obsah

Čeští florbalisté budou hrát na MS s Lotyši, Japonci a USA

BERN

Čeští florbalisté budou hrát na prosincovém mistrovství světa v Bernu a Curychu v základní skupině C s Lotyšskem, Japonskem a Spojenými státy americkými. Rozhodl o tom los, který se konal v Bernu v první přestávce finálového zápasu Švýcarského poháru mužů mezi celky Alligator Malans a SV Wiler-Ersigen.

Foto: ČFbU

Radost českých florbalistů

Článek

Obhájci bronzu z šampionátu v Helsinkách z roku 2010 se na minulém turnaji s Japonci potkali a v prvním vzájemném měření dosáhli své historicky nejvyšší výhry 25:1. S USA čeští florbalisté nikdy nehráli a s Lotyši se utkali celkem šestkrát a pokaždé zvítězili - naposledy ve skupině na domácím MS v roce 2008 v Ostravě 5:3.

Ze základní skupiny postoupí do čtvrtfinále dva celky a narazí na soupeře ze skupiny D, kterou tvoří Finsko, Rusko, Německo a Kanada. Češi byli nasazeni do prvního výkonnostního koše spolu s úřadujícími šampiony Finy, vicemistry Švédy a domácími Švýcary, na které tak nemohli narazit.

Turnaj se uskuteční od 2. do 9. prosince a podruhé se bude hrát systémem jediné elitní skupiny s 16 účastníky namísto výkonnostních kategorií. Finsko, Švédsko, Česko, Švýcarsko a Lotyšsko si díky umístění do pátého místa zajistily účast přímo, zbývajících jedenáct týmů vzešlo z kontinentálních kvalifikací, které se hrály už před minulým MS.

Základní skupiny MS florbalistů (2. až 9.12.):
Skupina A: Švýcarsko, Estonsko, Singapur, Slovensko.
Skupina B: Švédsko, Norsko, Polsko, Maďarsko.
Skupina C: Česká republika, Lotyšsko, Japonsko, USA.
Skupina D: Finsko, Rusko, Německo, Kanada.

Reklama