Hlavní obsah

Střešovice jsou krok od superfinále, Chodov sérii vyrovnal

Praha/Ostrava

Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice vyhráli ve třetím semifinálovém utkání extraligy na hřišti FBC Ostrava 7:6 v prodloužení a jsou za stavu 3:0 na zápasy krok od postupu do superfinále. Druhá série měla na programu v Praze už čtvrtý duel a Chodov díky výhře 7:6 vyrovnal na 2:2. Čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci se na tom podílel Matěj Jendrišák.

Článek

Zápas Střešovic s FBC Ostrava přinesl úplně odlišné první dvě třetiny. V úvodní části získali Pražané vedení 3:0, v druhém dějství ale kralovali domácí a otočili stav na 5:4. Ve třetí třetině nejdříve vyrovnal Garčar, ale v 52. minutě vrátil Ostravanům vedení Skácel. Následně domácí Vojtíšek neproměnil trestné střílení a 83 sekund před koncem vynutil nastavení svou druhou brankou v zápase Ondrušek. V čase 66:41 rozhodl Von der Pahlen.

"Byl to divácky velmi atraktivní zápas, který jsme si zkomplikovali velmi špatnou druhou třetinou. Ve zbytku zápasu jsme konečně museli ukázat srdíčko a bojovnost. Je to důležité třetí vítězství a Ostravě určitě zápas sebral spoustu sil," řekl webu České florbalové unie trenér Střešovic Jan Zahalka. "Podali nejlepší výkon v této sérii. Bohužel se od nás v závěru odklonilo štěstí a rozhodl neproměněný nájezd a následná přesilovka," podotkl asistent trenéra FBC Ostrava Martin Trojan.

Chodov sice rychle prohrával po Tokošově trefě, ale stav otočili záhy Štegl s Šochmanem. Na Hájkovo vyrovnání odpověděl ještě v úvodní části Kotlas. V druhé části nejdříve smazal ztrátu Veltšmíd, ale po trefách Curneyho a Jendrišáka Pražané unikli ve 44. minutě na rozdíl dvou branek. Řezanina s Tokošem sice znovu vyrovnali, ale další dvě Jendrišákovy branky už rozhodly. Patrik Suchánek stihl už jen zkorigovat výsledek.

"Děkujeme divákům za fantastickou atmosféru a jsme rádi, že se sem série ještě vrátí," řekl trenér Chodova Lukáš Procházka po utkání před 383 diváky v hale na Jižním Městě. "Z naší strany to bylo hodně nepovedené utkání," nešetřil kritikou kouč Vítkovic Radomír Mrázek.

Extraliga florbalistů - semifinále play off:
3. zápas:
FBC Ostrava - Tatran Střešovice 6:7 v prodl. (0:3, 5:1, 1:2 - 0:1)
Branky: 24. a 40. Robenek, 23. Komínek, 30. Machala, 39. Krzyžanek, 52. Skácel - 28. a 59. Ondrušek, 10. Olšiak, 14. T. Vávra, 16. Vrtiška, 46. Garčar, 67. Von der Pahlen. Stav série: 0:3.
4. zápas:
JM Chodov - 1. SC Vítkovice 7:6 (3:2, 1:1, 3:3)
Branky: 44., 52. a 56. Jendrišák, 7. Štegl, 8. Šochman, 17. Kotlas, 35. Curney - 3. a 51. Tokoš, 8. L. Hájek, 25. Veltšmíd, 44. Řezanina, 58. P. Suchánek. Stav série: 2:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články