Hlavní obsah

V nominaci českých florbalistů na EFT jsou dva nováčci

Praha

Dva nováčky má v nominaci na turnaj Euro Floorball Tour v Bernu trenér českých florbalistů Tomáš Trnavský. První starty v národním týmu si mohou odbýt brankář Lukáš Souček z Vítkovic a útočník Jiří Curney z Chodova. Po dlouhých devíti letech si může připsat další starty útočník Michal Rybka ze švýcarského Langnau.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gólman David Rytych

Článek

V Bernu, dějišti letošního prosincového mistrovství světa, se český tým utká nejdříve v pátek 27. dubna s Finskem, o den později narazí na Švédsko a v neděli pak změří síly se Švýcarskem.

Nominace českých florbalistů na Euro Floorball Tour v Bernu (27.- 29. dubna):
Brankáři: David Rytych (SSV Helsinky/Fin.), Lukáš Souček (1. SC Vítkovice),
obránci: Jan Jelínek, Petr Kološ (oba 1. SC Vítkovice), Milan Garčar (Tatran Střešovice), Petr Krzyžanek (FBC Ostrava), Pavel Brus (Nokia/Fin.), Aleš Jakůbek (Grasshopper Curych/Švýc.), Martin Vladař (UHC Grünenmatt/Švýc.),
útočníci: Jiří Curney, Matěj Jendrišák (oba JM Chodov), Tom Ondrušek, Martin Richter (oba Tatran Střešovice), Petr Skácel (FBC Ostrava), Martin Tokoš (1. SC Vítkovice), Michal Rybka (Tigers Langnau/Švýc.), Vojtěch Skalík (HC Rychenberg/Švýc.), Tomáš Sladký (Koovee/Fin.), Daniel Šebek (UHC Grünenmatt/Švýc.), Milan Tomašík (IBK Dalen/Švéd.).

Reklama

Související témata: