Hlavní obsah

Střešovice zdolaly v superfinále Vítkovice a mají patnáctý titul

Praha

Florbalisté Střešovic zvítězili v historickém superfinále extraligy v pražské O2 areně nad Vítkovicemi 5:4 v prodloužení, obhájili titul a slaví svůj patnáctý triumf. Před rekordní návštěvou domácího klubového florbalu 7877 diváků rozhodl v čase 62:38 v přesilovce kapitán Milan Fridrich, který zaznamenal hattrick. Staronový šampión si zajistil účast na říjnovém Poháru mistrů ve švédské Umee.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Finále play-off florbalové extraligy mužů, Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice, 21. dubna v Praze. Brankář Lukáš Souček společně s Jakubem Hubálkem (

Článek

Vítkovice začaly aktivně a vytěžily z toho ve třetí minutě vedení zásluhou Lukáše Hrubého. Ostravané pokračovali v aktivitě, ale další velké šance v opatrněji hrané úvodní třetině dlouho chyběly. V 16. minutě v přesilovce Střešovic Von der Pahlenův bekhendový pokus Souček kryl a odolal při dalším tlaku Pražanů.

Druhá část byla na zajímavé okamžiky bohatší a ve 32. minutě vyrovnal z otočky Fridrich. Za 65 sekund opět slavili vedení Ostravané. Ze standardní situace přihrál Patrik Suchánek volnému Kološovi, proti jehož střele neměl Kafka šanci. Za necelou minutu pomohla Tatranu po Tokošově střele tyč. Ve 39. minutě úřadující šampion smazal ztrátu - po rychlé kombinaci uvolnil Ondrušek Fridricha, který překonal Souška střelou pod horní tyč.

Zápas gradoval ve třetí třetině. Nejdříve se dostal do náporu Tatran a ve 44. minutě jej Garčar poslal poprvé do vedení. To mu však vydrželo jen 12 sekund, než se trefil Matúš. Odpovědět mohl Ondrušek. Ve 49. minutě opět vedly Vítkovice. Jankulár po průniku oklamal gólmana, balónek do prázdné branky sice nezasunul, ale dorážející Řezanina už ano.

Před rekordní návštěvou na ligovém zápase českých halových sportů, která překonala rozhodující duel o titul házenkářů v roce 2000 mezi Frýdkem-Místkem a Karvinou (7500 příznivců), vyrovnal v 56. minutě Natov. Tatran vybojoval třetí titul v řadě při Heczkově vyloučení, když po přihrávce Podhráského sebral Vítkovicím naděje Fridrich.

Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 5:4 v prodl. (0:1, 2:1, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Fridrich (Ondrušek), 39. Fridrich (Ondrušek), 44. Garčar (Von der Pahlen), 56. Natov (M. Vávra), 63. Fridrich (Podhráský) - 3. L. Hrubý (Kološ), 33. Kološ (P. Suchánek), 44. Matúš (Jelínek), 49. Řezanina (Jankulár). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 7877.

Reklama