Hlavní obsah

Na den jsme si zahráli na profíky, velebil Fridrich atmosféru florbalového Superfinále

Michal OsobaPrávo

Takové cifry byly dosud z kolektivních sportů v Česku rezervované jen fotbalu a hokeji. V sobotu se florbal zařadil mezi ně, Superfinále sledovalo v O2 Areně 7877 diváků! Hrdinou ligového vrcholu byl kapitán Tatranu Milan Fridrich, v prodloužení završil hattrick a rozhodl o triumfu Střešovic nad Vítkovicemi 5:4.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Kapitán Tatranu Milan Fridrich po vstřelení rozhodující branky v prodloužení.

Článek

Zajistit hattrickem titul a slavit před skoro 8000 diváky, mohl jste si vůbec vysnít lepší scénář?

(usmívá se) Chtěl jsem udělat co nejvíc pro tým, dlouho to nebylo od nás úplně podařené. Byl to nervózní zápas z obou stran, ale díky té dramatičnosti se hra dostala do tempa. Pro diváky to bylo jen dobře. Užili si to, atmosféra výborná. Byl to nezapomenutelný zážitek pro mnoho kluků, na jeden den jsme si zahráli na profíky i s předzápasovým pobytem na hotelu…

Nervozitu způsobil fakt, že v Superfinále už není moc prostoru napravovat chyby, nebo spíše zaplněné tribuny?

Asi oboje. Hrálo se takto poprvé, ani my starší jsme nebyli tak klidní. Dvě třetiny jsme měli zatuhlé nohy, ale snažili jsme se zachovat klid, i když jsme dostávali góly.

Stejně jako vloni jste ale klíčové chvíle zvládli, opět rozhodla zkušenost Tatranu?

Zkušenost, možná i trocha štěstí, těžko říct. Asi jsme byli víc v klidu, i my jsme udělali hloupý faul v útoku jako potom soupeř, což se v takové atmosféře může stát. I když je to nakonec pro Vítkovice trochu kruté.

Před Superfinále byli někteří hráči k této novince trochu skeptičtí, mrzelo je, že přijdou o kvalitní zápasy. Jaký je váš pohled na něj nyní?

Pořád na to jsou dva pohledy. Je to neuvěřitelný zážitek, který vám dá spoustu zkušeností. I když se ale liga zlepšuje, takových vypjatých zápasů ve větším zápřahu moc není, i proto jsem rád, že si vyzkoušíme Pohár mistrů ve Švédsku. Pro růst mladých kluků jsou takové zápasy to nejlepší, co je může potkat.

Takže Superfinále vám přirostlo k srdci?

Jsem rád, že to nebyla delší série, protože nevím, jak bych další zápas odehrál. Takže pro mě dobrý.

Zdravotní potíže vás pronásledovaly po většinu sezóny, stále nejste fit?

Byl jsem stoprocentně připravený na zápas, ale měsíc a půl jsem pořádně neběhal. Ve třetí třetině mě začal tahat sval, pak jsem dostal křeče i do druhé nohy.

Teď si tedy dopřejete delší pauzu?

Teď se plně doléčím, před další sezónou a bojem o místo na mistrovství světa se to bude hodit.

Reklama