Hlavní obsah

S florbalistkami jedou do Karlstadu i čtyři debutantky

Praha

První akce po prosincovém bronzovém mistrovství světa v St. Gallenu a zároveň poslední v této sezoně čeká české florbalistky od pátku do neděle na Euro Floorball Tour ve švédském Karlstadu. Příležitost dostanou na začátku sestavování kádru pro domácí světový šampionát v roce 2013 i některé hráčky širšího kádru.

Článek

"Chceme hlavně vyzkoušet nové hráčky, které mají šanci se ukázat," řekla na tiskové konferenci trenérka reprezentace Karolína Šatalíková.

Úplnou premiéru si odbudou brankářka Kristýna Horňáková z FbŠ Bohemians, obránkyně Anna Niemcová z Vítkovic a útočnice Hana Poláková z Elite Praha s Gabrielou Skopkovou z FbŠ Bohemians. Ta dostala příležitost až po omluvence Kamily Bočanové, jež má problémy s kolenem.

Šatalíková s kolegyní Markétou Šteglovou braly ohled i na to, že některé hráčky budou startovat v květnu na akademickém mistrovství světa v Praze. "Nominace jsme rozdělily. Některé hodně vytěžované hráčky neabsolvují obě akce, některé ano," uvedla Šatalíková. Do Švédska nepojedou Nikola Černá, Anet Jarolímová či Iveta Hyršlová.

Kariéru ukončila Magdalena Kotíková a s reprezentací se rozloučila brankářka Lenka Kubíčková. Chybět budou také juniorské reprezentantky Adéla Bočanová a Eliška Krupnová, které čeká v Nitře na začátku května obhajoba bronzu na mistrovství světa hráček do 19 let.

"Na šampionát se pojedeme podívat a nějaké hráčky si do kádru do budoucna vybereme," řekla Šatalíková, která chce v cyklu před domácím MS po dohodě s reprezentační komisí České florbalové unie navýšit počet akcí. "Chceme se na domácí šampionát pořádně připravit," dodala.

Florbalistky budou ve středu trénovat v Praze, do Švédska odcestují ve čtvrtek. Do turnaje vstoupí v pátek ve 20:00 proti domácímu týmu, o den později je čeká Finsko (15:00) a v neděli se utkají se Švýcarskem (12:00).

Nominace českých florbalistek:
Brankářky:
Kristýna Horňáková (FbŠ Bohemians), Jana Christianová (Red Ants Rychenberg/Švýc.),
obránkyně:
Denisa Billá, Pavla Theodosisová, Magdalena Cepek Žižková (všechny Herbadent SJM Praha 11), Zuzana Macurová, Andrea Pastušková (obě Vítkovice), Anna Dvořáková (Chodov), Simona Kabeláková (Liberec), Anna Niemcová (Vítkovice), Terezie Párysová (Zug/Švýc.),
útočnice:
Petra Beránková, Jana Vojáčková (obě Chodov), Gabriela Skopková, Eliška Křížová (obě Bohemians), Hana Koníčková, Lucie Paulovičová (obě Liberec), Tamara Hašová (Vítkovice), Hana Poláková (Elite Praha), Hanka Lacková (Zug /Švýc.).

Reklama