Hlavní obsah

Florbalisté Brna na Czech Open zůstávají bez ztráty bodu

Praha

Florbalisté Bulldogs Brno zůstávají po prvním dnu na turnaji Zone Czech Open jako jediný český zástupce v elitní kategorii bez ztráty bodu. Ve skupině C nejdříve vyhráli nad finským Nikianem KrP 7:4, následně zvítězili i nad FBC Ostrava 7:2 a mají jistý postup do osmifinálové skupiny F.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Florbalista Kalle Brännberg (vlevo) z Wallenstamu a Matěj Jendrišák z Chodova.

Článek

Tam už je z jejich skupiny obhájce vítězství na turnaji Dalen a z "déčka" má nakročeno Falun. Do stejné fáze postoupil také třetí švédský klub Pixbo Wallenstam a blízko je i švýcarský mistr SV Wiler-Ersigen.

Bulldogs s Nokianem sice prohrávali, ale pěti góly v první dvacetiminutovce zápas otočili a vítězství si v zápase na 2x20 minut pohlídali. V dresu poražených zaznamenal jednu asistenci Jan Jelínek, posila z Vítkovic. Chuť z výhry nad Finy si Brno přeneslo i do druhého klání. FBC Ostrava po porážce s Dalenem 1:7 dostalo stejný příděl branek a čeká jej kvalifikace play off, z které projdou z osmi týmů do čtvrtfinále jen dva.

Silného zahraničního soka dokázaly vedle Brna zdolat také Vítkovice, které po prohře s Wilerem 1:4 stejným poměrem zdolaly finský Tapanilan Erä. Pojistit si postup do osmifinále se ve skupině C budou snažit v pátek proti Havířovu, který je po prohrách s Tapanilanem Erä 1:8 a Wilerem 0:5 bez bodu.

Mladá Boleslav remizovala 4:4 s Grasshopper Curych, jehož barvy hájí české trio Aleš Jakůbek, Pavel Brus a Vojtěch Skalík, a díky tomu zůstává i přes porážku 1:4 s Pixbem v "áčku" ve hře o osmifinále. K tomu potřebuje porazit Chodov a výhru Pixba nad Grasshopper. Ambiciózní Chodov se po prohrách s Pixbem 0:4 a Curychem 4:7 chystá na kvalifikaci play off.

Mistrovský Tatran Střešovice bude hrát o osmifinále s Rychenbergem Winterthur, když nejdříve vyhrál nad Otrokovicemi 4:1 a pak podlehl Falunu vysoko 1:7. Otrokovice podlehly i Rychenbergu a bod nezískaly.

Mezinárodní florbalový turnaj Zone Czech Open v Praze:
Elitní kategorie mužů:
Skupina A:
Mladá Boleslav - Grasshopper Curych 4:4, JM Chodov - Pixbo Wallenstam 0:4, Pixbo Wallenstam - Mladá Boleslav 4:1, Grasshopper Curych - JM Chodov 7:4.
Skupina B:
1. SC Vítkovice - SV Willer-Ersigen 1:4, Torpedo Havířov - Tapanilan Erä 1:8, Tapanilan Erä - 1. SC Vítkovice 1:4, SV Willer-Ersigen - Torpedo Havířov 5:0.
Skupina C:
FBC Ostrava - IBK Dalen 1:7, Nokia KrP - Bulldogs Brno 4:7, Bulldogs Brno - FBC Ostrava 7:2, IBK Dalen - Nokia KrP 4:1.
Skupina D:
Rychenberg Winterthur - IBF Falun 0:3, Tatran Střešovice - Panthers Otrokovice 4:1, Panthers Otrokovice - Rychenberg Winterthur 2:4, IBF Falun - Tatran Střešovice 7:1.
Elitní kategorie žen:
Skupina A:
IBF Dalen (Švéd.) - Pixbo Wallenstam (Švéd.) 1:9, RSU/Runway (Lot.) - Česká republika '19' 3:1, Česká republika '19' - IBF Dalen 0:3, Pixbo Wallenstam - RSU/Runway 5:1.
Skupina B:
Umea IBF (Švéd.) - Německo 7:0, UHC Dietlikon (Švýc.) - JM Chodov 3:4, JM Chodov - Umea IBF 2:3, Německo - UHC Dietlikon 0:1.
Skupina C:
1. SC Vítkovice - Burgdorf Wizards (Švýc.) 2:1, Sportlife KIBK (Švéd.) - Herbadent SJM Praha 11 1:9, Herbadent SJM Praha 11 - 1. SC Vítkovice 4:2, Burgdorf Wizards - Sportlife KIBK 5:1.
Skupina D:
FBC Liberec - FbŠ Bohemians 1:2, Zug United (Švýc.) - IBK Dalen (Švéd.) 0:2, IBK Dalen - FBC Liberec 8:0, FbŠ Bohemians - Zug United 0:0.

Reklama