Hlavní obsah

Střešovice ani Vítkovice do semifinále Czech Open nepostoupily

Praha

Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice ani Vítkovic neprošli v elitní kategorii na turnaji Zone Czech Open v Praze přes čtvrtfinále. Střešovice podlehly švýcarskému šampionovi SV Wiler-Ersigen 3:8 a Vítkovice prohrály s Falunem 0:4. Wiler se v semifinále utká se švédským Pixbem, Falun narazí na obhájce vítězství Dalen s českým útočníkem Milanem Tomašíkem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Podhráský z Tatranu (vlevo) před ostravským Davisem. Střešovice ani Vítkovice do semifinále Czech Open nepostoupily.

Článek

Zápas Wileru s Tatranem rozhodla druhá třetina, v níž Švýcaři získali čtyřbrankový náskok a přes snahu Pražanů si výhru pohlídali.

"Lámalo se to ve druhé třetině, kdy jsme si během chvilky nekoncentrovanosti nechali dát tři hodně laciné góly. Celý zápas jsme si vytvářeli nějaké šance, ale nebyli jsme dostatečně důrazní. Zakončení nebylo celý turnaj dobré a dostávali jsme právě laciné branky. Ukázalo nám to, na čem máme pracovat," řekl ČTK kapitán Střešovic Milan Fridrich s tím, že se na úvod přípravy tým dává teprve dohromady.

"Byla to pro nás dobrá facka před Pohárem mistrů," uvedl s výhledem na říjnový turnaj v Umee. Po zdravotních potížích z minulé sezony se autor hattricku v letošním superfinále proti Vítkovicím cítí dobře. "Po roce a půl to vypadá, že třísla se zády drží. Budu muset zapracovat ještě na fyzičce a tlačit to směrem k Poháru mistrů i mistrovství světa," dodal Fridrich, který nosí kapitánskou pásku i v české reprezentaci.

Vítkovice nezopakovaly na Czech Open loňské finále. Favorizovaný Falun prolomil bezbrankový stav ve 21. minutě Fernqvist, vzápětí zvýšil Lundmark a ve třetí třetině dovršili výsledek Enström s Skogem. "Chyběli nám dva stabilní obránci kvůli práci. Hned v druhém zápase se zranil další bek Robin Žydel. Turnaj jsme dohrávali v jedenácti lidech," prohlásil trenér Vítkovic Radomír Mrázek. "Nemohli jsme aplikovat svoji nátlakovou hru."

I podle kapitána Petra Kološe byl znát úbytek sil. "Bylo vidět, že jsme pak vepředu hráli jen na sílu. Ale z turnaje máme dobrý pocit, protože tady zase tvoříme nějaký tým. Ostatní týmy měly čtyři lajny. Čtvrtfinále je to, co jsme mohli v této sestavě zahrát," řekl zkušený obránce.

Tradiční nadvládu švédských klubů potvrdily vedle Falunu také Pixbo a Dalen. Pixbo rozdrtilo finský Nokian KrP s českým obráncem Janem Jelínkem 10:3 a Dalen vyhrál nad dalším finským klubem Tapanilanem Erä 6:3. Jedním gólem se na tom podílel i Tomašík.

V elitní kategorii žen si jako jediný český tým zajistily účast v semifinále úřadující mistryně Herbadent SJM Praha 11, které zdolaly díky brankám Terezy Urbánkové a Anet Jarolímové Zug 2:1. V boji o finále je čeká dnes od 19:30 v hale na Vinohradech švýcarský Dietlikon, který vyhrál nad FbŠ Bohemians 3:1. Vypadl i Liberec, který podlehl Pixbu Wallenstam 2:6.

Mezinárodní florbalový turnaj Zone Czech Open v Praze:
Elitní kategorie mužů:
Čtvrtfinále:
IBF Falun - 1. SC Vítkovice 4:0 (21. Fernqvist, 25. Lundmark, 44. Enström, 58. Skog), Nokian KrP - Pixbo Wallenstam IBK 3:10 (7. Nyman, 41. Rajala, 59. Jokinen - 1., 57. a 60. Calebsson, 5. a 7. Malmström, 6. a 22. Brännberg, 12. Julkunen, 25. Bryngelsson, 37. Reichenberg), SV Wiler-Ersigen - Tatran Střešovice 8:3 (33. a 60. Berlinger, 7. Wittwer, 25. Hirschi, 29. Jussila, 30. Zimmermann, 36. Mendelin, 54. Steffen - 25. M. Vávra, 33. Fridrich, 57. Von der Pahlen), Tapanilan Erä - IBK Dalen 3:6 (21. a 59. Palin, 31. Kosola - 44. a 50. Eriksson, 2. Boden, 43. Larsson, 43. Kronberg, 44. Tomašík).
Program semifinále (Podvinný mlýn): 15:30 IBF Falun - Pixbo Wallenstam, 18:00 SV Wiler-Ersigen - IBK Dalen.
Elitní kategorie žen:
Čtvrtfinále:
IBK Dalen - RSU/Runway 4:0 (2. Asplundová, 6. Di Nardová, 8. Ivarssonová, 39. S. Larssonová), FBC Liberec - Pixbo Wallenstam 2:6 (24. J. Lacková, 31. Cinkánová - 20. a 30. Tikkanenová, 7. J. Larssonová, 19. Thoresenová, 20. Nilssonová, 34. Agustssonová), UHC Dietlikon - FbŠ Bohemians 3:1 (20. Hermannová, 29. Wickiová, 39. Weissová - 31. Vavrečková), Zug United - Herbadent SJM Praha 11 1:2 (33. Naikaová - 13. Urbánková, 22. Jarolímová).
Program semifinále (Vinohrady): 16:00 IBK Dalen - Pixbo Wallenstam, 19:30 UHC Dietlikon - Herbadent SJM Praha 11.

Reklama

Související témata: