Hlavní obsah

ČR - Norsko 6:2Čeští florbalisté zahájili turnaj v Pardubicích výhrou nad Nory

Čeští florbalisté vstoupili do Staropramen Cupu v Pardubicích výhrou nad Norskem 6:2. Dvěma góly a jednou asistencí se na tom podílel útočník Martin Richter, který si připsal i vítěznou trefu. V sobotu od 16:30 čeká tým trenéra Tomáše Trnavského souboj se Švýcarskem, který rozhodne o vítězi úvodního turnaje sezóny.

Článek

Do vedení se dostali favorizovaní domácí ve třetí minutě díky Richtrovi, který zužitkoval tlak. Za 63 vteřin sice vyrovnal zkušený Fauskanger, ale v šesté minutě vrátil českému týmu vedení Rybka a při vyloučení Glena Evensena zvýšil Richter na 3:1. Už za 41 vteřin snížil Kronberg, za dalších 47 sekund však zakončil pasáž bohatou na branky Zálesný.

Skóre se pak neměnilo až do 36. minuty i proto, že ještě v úvodním dějství trefil Suchánek tyč. Převahu Čechů vyjádřil až Ondrušek. Norové pak odolali po Skaugově vyloučení, ale v 54. minutě při Straeteově trestu uzavřel skóre Ostřanský.

Staropramen Cup florbalistů v Pardubicích:
ČR - Norsko 6:2 (4:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Richter (Deutsch), 6. Rybka (Zálesný), 12. Richter (Garčar), 13. Zálesný, 36. Ondrušek (Tokoš), 54. Ostřanský (Richter) - 4. Fauskanger (Straete), 12. Kronberg (G. Evensen). Rozhodčí: Bienkowski, Chomnicki (oba Pol.). Vyloučení: 0:3. Využití: 2:0.
Švýcarsko - Slovensko 10:3 (5:1, 4:1, 1:1).

Reklama