Hlavní obsah

Tatran Střešovice - Storvreta 1:4Florbalisté Střešovic podlehli na úvod Poháru mistrů Storvretě

Umea

Florbalisté Tatranu Střešovice vstoupili do Poháru mistrů v Umee porážkou se švédskou Storvretou 1:4. O postup do semifinále budou svěřenci trenéra Jana Zahalky bojovat v pátek od 16:30 s lotyšským celkem RTU/Inspecta.

Článek

Storvreta dokázala Tatranu oplatit porážku 4:6 z loňského Poháru mistrů v Mladé Boleslavi, kde český šampion došel až do finále. Střešovice držely s favoritem v úvodní třetině krok, ale 25 sekund před pauzou ve vlastní přesilovce inkasovaly, když přečíslení zakončil Stenberg. Ve 24. minutě zvýšil náskok švédského šampiona Svensson a Storvreta měla zápas ve své moci.

V závěrečném dějství Tatran více otevřel hru a v 45. minutě z brejku zvýšil znovu Stenberg. Pět minut před koncem snížil Marek Vávra, ale dramatický závěr se nekonal. Při power play umocněné přesilovkou Střešovic ještě pojistil výsledek 11 vteřin před koncem Olsson.

Pohár mistrů ve florbalu v Umee (Švédsko):
Muži:
Skupina B:
Tatran Střešovice - Storvreta IBK 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky: 55. M. Vávra - 20. a 45. Stenberg, 24. Svensson, 60. Olsson. Rozhodčí: Lewis, Silvo (oba Fin.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 672.
Skupina A:
17:00 SV Wiler-Ersigen (Švýc.) - IBK Dalen (Švéd.).
Ženy:
Skupina A:
14:10 IKSU (Švéd.) - RSU/Runway (Lot.).
Skupina B:
20:00 IBK Dalen (Švéd.) - Piranha Chur (Švýc.).

Reklama