Hlavní obsah

Herbadent - SC Classic 0:3 Herbadent i Střešovice skončily na Poháru mistrů znovu třetí

Umea

Florbalisté Tatranu Střešovice skončili na Poháru mistrů ve švédské Umee v semifinále a obsadili tak konečné třetí místo. Tatran podlehl domácímu IBK Dalen 2:8 a historický úspěch v podobě loňské finálové účasti z Mladé Boleslavi nezopakuje. Stejné umístění dosáhly také hráčky Herbadent SJM Praha 11, které v semifinále nestačily na finský celek SC Classic 0:3.

Foto: ČFbU

Český útočník Milan Tomašík (v modrém) v dresu české reprezentace.

Článek

Ve finále mužské kategorie bude bojovat Dalen s českým útočníkem Milanem Tomašíkem s dalším švédským týmem Storvretou, která vyhrála v semifinále nad finským SPV Seinäjoki 9:8. SC Classic se utká se švédským IKSU.

Tatran držel s favoritem dlouho krok a v úvodu měl navíc možnost jít do vedení, ale při Erikssonově vyloučení se neprosadil. Bezbrankové skóre trvalo až do 24. minuty, kdy poprvé překonal gólmana Kafku Eriksson. V závěrečné třetině favorit odskočil až na 5:0, než pokazil čisté konto Hörnkvistovi Natov. Další branku Dalenu přidal Tomašík, snížení Podhráského už porážku odvrátit nemohlo a soupeř ještě přidal dvě trefy.

Finské šampiónky, které skončily na loňském ročníku turnaje v Mladé Boleslavi po prohře s Djurgaardenem druhé, rozhodly už v úvodní třetině. Skóre otevřela v 17. minutě Sipiläinenová, za 86 vteřin překonala brankářku Honkýšovou také Lahtinenová. V 57. minutě definitivně zpečetila výhru Finek druhou brankou v utkání Sipiläinenová. České mistryně skončily stejně jako loni v Mladé Boleslavi před branami finále.

Herbadent se musel obejít bez zraněné ofenzivní opory Terezy Urbánkové. "Nedá se říct, že by vyhrál lepší tým, to spíš ten šťastnější," prohlásila trenérka Markéta Šteglová, která měla k dispozici na klíčové zápasy jen třináct hráček.

Pohár mistrů ve florbalu v Umee (Švédsko):
Ženy:
Semifinále:
Herbadent SJM Praha 11 - SC Classic 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky: 17. a 57. Sipiläinenová, 18. Lahtinenová. Rozhodčí: Henriksen, Ingebrigtsli (oba Nor.). Vyloučení: 0:3. Bez využití. Diváci: 366.
Muži:
Semifinále:
IBK Dalen - Tatran Střešovice 8:2 (0:0, 1:0, 7:2)
Branky: 24. a 58. Eriksson, 48. a 58. Kronberg, 46. P. Bodén, 50. Berglund, 52. Hjort, 54. Tomašík - 52. Natov, 57. Podhráský. Rozhodčí: Lewis, Silvo (oba Fin.). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 1837.

Reklama