Hlavní obsah

Raz, dva, tři – Kužel! Florbalisty požene za zlatým snem i Okresní přebor

Michal OsobaPrávo

Nečekaný host dorazil na soustředění florbalové reprezentace v Bystřici nad Pernštejnem. Hráče před odjezdem do dějiště světového šampionátu v Curychu přijel povzbudit i herec David Novotný, alias Jarda Kužel z populárního seriálu Okresní přebor. A přivezl i svého Rooneyho!

Foto: ČFbU

Patron reprezentace David Novotný s českým týmem

Článek

Novotného oslovil týmový fyzioterapeut Jindřich Douda a herec přes nabitý program do Bystřice vyrazil. „Pro kluky to bylo velké překvapení, s Jindrou jsme to dlouho tajili,“ vyprávěl kapitán reprezentace Milan Fridrich.

Dal první gól

Herec Dejvického divadla s hráči poseděl, zapojil se do týmového focení a pomohl vyprecizovat speciální týmový vítězný tanec ve stylu Řeka Zorby, který probíhá – jak jinak – kolem kuželu. „Jeho herecké zkušenosti se nám hodily,“ přiznával Fridrich.

Novotný se pak zapojil i do improvizovaného utkání. „Dokonce vstřelil první gól,“ hlásil kapitán. Herec s sebou vzal i pět dresů Slavoje Houslice a svůj oblíbený, se jmenovkou Wayna Rooneyho.

Stal se i patronem

Novotný má ke sportu blízko, je členem týmu složeného z osobností kulturního a sportovního života Real Top Praha, když mu čas dovolí, v roli fotbalového útočníka sází góly i ve třetí třídě za Ostrovan Zadní Třebaň.

A tak neváhal přijmout nabídku stát se patronem florbalové reprezentace na šampionátu, který startuje v neděli. „Snad nám přinese štěstí," doufá Fridrich.

Jak se patronství projeví? Třeba ve vítězném pokřiku, který zní Raz, dva, tři – Kužel a hráči by ho měli předvést už po úvodním zápase s japonskými outsidery (v neděli od 16.30 na ČT Sport). Zazní tento pokřik curyšskou arénou i po finálovém zápase? To by bylo naplnění snu několika florbalových generací.

Reklama