Hlavní obsah

Střelecká rozcvička na úvod. Florbalisty vyzvou snaživí učedníci z Japonska

Curych

Papírově snazších soupeřů by čeští reprezentanti mezi účastníky světového šampionátu mnoho nenašli. Japonský florbal je teprve v plenkách, a i když jsou reprezentanti země vycházejícího slunce snaživým týmem, těžko můžou jednomu z favoritů turnaje zkomplikovat vstup do turnaje.

Foto: ČFbU

Florbalová reprezentace před mistrovstvím světa 2012.

Článek

„Takové zápasy ani nemají cenu,“ tvrdil před dvěma lety brankář Tomáš Kafka. Český tým na mistrovství světa v Helsinkách rozstřílel Japonce 25:1, podobně vysoké skóre by nepřekvapilo ani dnes (od 16.30, živě na ČT Sport) v curyšské Saalsporthalle.

Klíčový až třetí zápas

„To by bylo hodně špatné, kdyby nás zaskočili,“ tuší obránce Milan Garčar. Aniž by chtěl Japonce podceňovat, ví, že rozdíl v kvalitě obou celků je gigantický. Klíčový souboj ve skupině přijde až po Japoncích a Američanech v úterý proti Lotyšům.

„Věřím, že máme sílu na to, abychom Japonce zničili. Když budeme plnit, co máme, góly tam budou padat a skóre se může pohybovat na podobné úrovni jako před dvěma lety,“ ujišťuje Garčar.

Ideální na rozehrání

„Japonci jsou ideální na rozehrání, spousta gólů se může hodit, to jsme viděli i před dvěma lety,“ připomíná kapitán Milan Fridrich, že v tabulce skupiny může sehrát podstatnou roli i skóre.

Z týmu vyzařuje pohoda, v čerstvě zasněženém Curychu si sobotní trénink zpestřil závěrečným fotbálkem, těší se na ostrý start turnaje.

„Už chceme hrát, jedno s kým. Nebylo by dobré začínat hned s Lotyši, takhle jdeme postupně od nejslabšího k nejsilnějšímu týmu ve skupině,“ kvituje nejzkušenější hráč týmu, obránce Aleš Jakůbek.

Reklama

Související témata: