Hlavní obsah

Druhý stupínek: neznámí Američané, kteří už florbal trochu umí

Curych

Druhý a poslední zápas z kategorie „povinných vítězství“ na mistrovství světa absolvuje v pondělí večer v Curychu česká florbalová reprezentace. Po obětavých, ale bezbranných Japoncích přijde historicky premiérový souboj proti USA (od 19:30, on-line na Sport.cz, živě na ČT Sport). Neznámý soupeř, který ale v neděli naznačil svou sílu v úvodním souboji s Lotyši.

Foto: ČFbU

Útočník Milan Tomašík proniká mezi dvojicí japonských florbalistů

Článek

Atak rekordních výher v dějinách českého florbalu se tentokrát čekat nedá, Američané jsou už konkurenceschopným týmem. „Mají tak deset kluků, kteří hrají tady ve Švýcarsku, nějaké hráče z Norska i Švédska. Bude to úplně jiný zápas než s Japonci, Američané už florbal trochu umí,“ varuje trenér Tomáš Trnavský.

Ostatně i jména některých hráčů jako brankáře Michaela Adamka, obránce Andrease Hostettlera, či útočníka Mikka Väheho naznačují, že Američané využili řady naturalizovaných cizinců.

Lotyše pozlobili

Pokud Trnavského svěřenci sledovali nedělní večerní zápas Američanů s favorizovanými Lotyši, musel je úvod utkání postrašit. Zámořští florbalisté se dostali do dvougólového vedení a Lotyši museli zařadit vyšší rychlostní stupeň, aby vybojovali vítězství 8:3.

„Pokud k tomu zápasu přistoupíme lehkovážně, určitě to nebude jednoduché,“ upozorňuje trenér Trnavský. Papírově by však i tento souboj měl dopomoci jeho výběru k navýšení skóre.

Chtějí soupeře unavit

„Půjdeme do zápasu se stejným cílem: dát v první třetině co nejvíc gólu a unavit je a doufám, že nebudeme bojovat o výhru, ale o skóre,“ doufá útočník Tom Ondrušek, jenž se při svém debutu na mistrovství světa trefil do sítě Japonců dvakrát.

„Je to další zápas, který chceme a musíme vyhrát,“ dodává talentovaný Ondrušek. V brance by tentokrát měl dostat příležitost ostřílený Tomáš Kafka.

Reklama