Hlavní obsah

Už jsem neudržel nervy, tohle by na Lotyše nestačilo, varoval útočník Zálesný

Michal Osoba (Curych)Právo

Na první pohled pohodová výhra 13:4, na pondělním výkonu české florbalové reprezentace proti Američanům na mistrovství světa by se ale pár much našlo. Je si toho vědom i zkušený útočník a autor dvou branek Aleš Zálesný, který pověst týmového hecíře potvrzoval i na střídačce, až ho kouč Trnavský musel mírnit.

Foto: ČFbU

Radost dvou Alešů, útočník Zálesný (vlevo) si plácá s obráncem Jakůbkem.

Článek

S Američany jste se utkali poprvé v historii. Čekali jste, že vám budou klást chvílemi tak tuhý odpor?

Věděli jsme, že po nedělním zápase přijde těžší soupeř, než byli Japonci. Ale je pravda, že nás v první třetině Američané hodně zaskočili, dlouho jsme se z toho dostávali, až pak jsme se nastartovali do správného tempa, které jsme potřebovali k vítězství.

I v obranné činnosti jste vytvořili hodně chyb, zámořský protivník se až příliš často dostával do zakončení…

Neplnili jsme, co jsme měli. Nechávali jsme tam otevřená místa a Američané ty prostory využívali, dostávali se ke střelám a stříleli góly.

Odskočili jste jim třemi rychlými brankami v závěru první třetiny. Byly to klíčové okamžiky k zajištění pohodového vítězství?

To byl určitě důležitý úsek. Já už předtím ani neudržel nervy, trochu jsem to hecnul, pořval a hned to šlo. Dali jsme tři rychlé góly a už to bylo lepší.

Nejtěžší soupeř ve skupině vás ale čeká v úterý večer. Stačil by podle vás takový výkon na Lotyše?

Tahle hra by určitě nestačila, musíme toho spoustu změnit. Hlavně přidat v osobních soubojích a na agresivitě. Teď jsme vyrobili dost chyb. Kdybychom je opakovali, mohli bychom toho litovat.

Reklama