Hlavní obsah

Tohle bude bolet. Florbalisty čekají Lotyši, kteří mají tvrdost v krvi

Curych

Po dvou oťukávacích zápasech první konfrontace se širší světovou elitou čekají florbalovou reprezentaci dnes večer (od 19.30, přímý přenos ČT Sport) na mistrovství světa v Curychu robustní Lotyši, kteří mají kromě florbalových kvalit i pořádnou sílu. A nebojí se ji předvádět v zápasech.

Foto: ČFbU

Tvrdé souboje si obránce Milan Garčar vyzkoušel už v souboji s Američany.

Článek

„Bude to bolet,“ má jasno trenér Tomáš Trnavský. Tvrdé souboje před brankou i u mantinelů můžou být klíčové, pobaltští florbalisté na turnaji ukazují, jak je umí zvládat.

„Viděli jsme zápas s Američany, dávali jim v osobních soubojích koleny a rukama do zad, dohrávali to i po odehrání balónku, jak v hokeji,“ všiml si Trnavský.

Kalkulace odmítají

Přitvrdit teď budou muset i čeští hráči. „Já na to jsem připravený, věřím, že zbytek mančaftu taky,“ hlásí útočník Aleš Zálesný. Trenér Trnavský dokonce stavěl mančaft pro světový šampionát s důrazem na schopnost tvrdé hry.

„Kluci jsou odolní, myslím, že to ustojí. Když budeme hrát chytře a pohybovat se do volných prostorů bez balónků, tak k tolika soubojům docházet nebude,“ věří Trnavský.

K vítězství ve skupině stačí českému týmu díky lepšímu skóre remíza, nad tím ale nechtějí hráči spekulovat. „Půjdeme vyhrát, abychom měli dobrý pocit pro čtvrtfinále. Kalkulace nepřipadají v úvahu,“ zdůrazňuje forvard Tomáš Sladký.

Do branky půjde Rytych

Čeští florbalisté věří, že po chvílemi matném výstupu proti Američanům bude mít jejich výkon stoupající tendenci. „Těžší zápas snad tým nakopne a budeme hrát účelněji, než v pondělí,“ doufá Milan Fridrich.

„Lotyši jsou spolu dlouho pohromadě, dobře sehraní, mají hráče ze švédské ligy. Pro ně je to zápas, na který tady čekají,“ dodává kapitán týmu.

Trenér Trnavský se po úterním dopoledním tréninku rozhodl dát v brance šanci Davidu Rytychovi.

Reklama