Hlavní obsah

VIDEO: Správnej tým srdcem svým každý hradby pokoří. Florbalisty žene vlastní hymna

Curych

Před každým zápasem na mistrovství světa si florbaloví reprezentanti před zraky diváků v hale i u televizních obrazovek vyslechnou českou hymnu. Jenže jednu motivační píseň už mají v tu dobu za sebou. Ta probíhá za dveřmi kabiny v curyšské Saalsporthalle. Na trnité cestě za kýženou medailí žene český výběr jeho vlastní hymna.

Klip s neoficiální hymnou české florbalové reprezentace. Video: Vilém Svoboda, Dušan Grmolec

 
Článek

„Správnej tým srdcem svým každý hradby pokoří,“ duní kabinou chytlavý popěvek. Reprodukovaný z přehrávače, naživo se přidávají hráči.

„Je to dobré pro stmelení party,“ pochvaluje si gólman David Rytych. „I když já už se před zápasem spíš soustředím na sebe,“ dodává.

Neoficiální českou florbalovou hymnu má na svědomí Dušan Grmolec, s nímž se na vytvoření písně domluvil vedoucí týmu Jiří Jakoubek.

Sehnal i půlnoční kámen

„Známe se z Bohemians, ta myšlenka vznikla už po zářijovém Staropramen Cupu v Pardubicích,“ popisuje Jakoubek.

Grmolec se pak zasloužil také o vytvoření totemu, který je dalším z týmových motivačních prvků. „Jeho kamarád je řezbář, tak to s ním domluvil. Dokonce je na totemu jako připomínka domova půlnoční kámen z Vltavy, který pořídili opravdu v noci v Českém Krumlově,“ říká Jakoubek.

Obrazovou část ke klipu doplnil tiskový mluvčí týmu Vilém Svoboda, který sestříhal obrázky z bronzového tažení české reprezentace před dvěma lety v Helsinkách.

Reklama