Hlavní obsah

Dostali jsme přes držku, uznal kouč florbalistů Trnavský. K medaili vede horší cesta

Lotyši jásali a slavili. Poprvé v historii porazili české florbalisty, navíc v tak důležitém zápase. Triumf s puncem senzace výrazně proměnil plány svěřenců Tomáše Trnavského. Místo papírově umetené cesty do semifinále přes Rusko či Německo narazí už ve čtvrtfinále na florbalovou velmoc z Finska. A to rozhodně reprezentační kouč nechtěl…

Foto: ČFbU

Trenér florbalové reprezentace Tomáš Trnavský

Článek

Je to pro vás největší trenérské zklamání?

U reprezentace určitě. Myslím, že jsme po slabém začátku krásně otočili, měli jsme to ve svých rukou. Kluci ale přestali dodržovat pokyny, které měli, bylo to takové kostrbaté a nejvíc nás můžou mrzet ty šance, které jsme neproměnili za stavu 4:2 nebo 4:3. Když nebudeme tohle trefovat, nemůžeme vyhrát ani proti Lotyšům.

Povolili hráči pod dojmem vedení 4:2 po první třetině?

Nepovolili. Upozorňovali jsme je o přestávce, že musí dál hrát aktivně, dál v pohybu, přes mantinely do rohů, že tam místo je. Ale začali hrát zbytečně přes střed a nalívat jim na brejky. Tím jsme je zvedli a to je škoda.

Cesta do semifinále vede přes Finsko. Jak velká je to komplikace?

Dostali jsme přes držku a vybrali si horší cestu. S Finskem máme letos dobrou bilanci, takže se o to můžeme se zvednutou hlavou poprat. Tu cestu jsme si sami vybrali, musíme přes ni přejít.

Jak naložíte se středečním volným dnem?

Dopoledne si kluci potřebují odpočinout, hráli jsme dvakrát pozdě večer. Než udělají regeneraci a masáže, bude jedna hodina v noci. Necháme je vyspat a uděláme si odpolední trénink. Každý ví, že jsme si to zapinkali sami a musíme se s tím poprat. Cesta do semifinále vede přes Finy.

Postoupí čeští florbalisté přes Finsko do semifinále MS?
Ano
34,1 %
Ne
65,9 %
Celkem hlasovalo 8456 čtenářů.

Reklama