Hlavní obsah

Motivace na Nory? Neudělat ze sebe před národem úplné idioty, hlásí gólman Kafka

Byl nejlepším českým hráčem ve čtvrtfinále, předvedl fantastické zákroky. Jenže ani výkon brankáře Tomáše Kafky obhájce titulu z Finska nezastavil. Český tým po dvanácti letech vypadl z elitní čtyřky a bude hrát jen o páté až osmé místo v pátek od 16.30 proti Norsku.

Foto: ČFbU

Brankář Tomáš Kafka hypnotizuje míček při souboji s Finy

Článek

Jaký byl ve čtvrtfinálovém zápase největší rozdíl mezi českým a finským týmem?

Finové byli k poražení, ale dopředu nám to dvě třetiny nešlo, neměli jsme prakticky šanci. A oni potrestali některé naše fatální chyby, které se na téhle úrovni dělat nemají.

Poznamenala psychiku týmu nečekaná porážka s Lotyši?

Nemyslím si, odhodlání i bojovnost tam byla. Nepřišlo mi, že by Fini předvedli něco extra úžasného, ale my je nezvládli trestat, ani jsme nevyužili toho, že někteří jsou pomalejší.

Vás chválila i finská hvězda Mika Kohonen, o moc lépe jste asi chytat nemohl…

Chytil jsem tři čtyři věci navíc, na druhou stranu mě mrzí, že jsme zase dostali gól ze standardky, byli jsme na malém brankovišti dost zalezlí…

Jak těžké se bude teď namotivovat do zápasů o páté až osmé místo?

Motivací je ze sebe neudělat před národem úplné idioty. Chceme si napravit reputaci, kterou jsme si pošramotili s Lotyši.

Vypadli jste z elitní čtyřky, napovídá to něco o změně rozložení sil ve florbale?

Neřekl bych. Jako jsme my v minulosti dokázali překvapit elitní trojku, když jsme byli za ní, teď překvapili Lotyši, bohužel na náš účet. Spousta kluků ví, že mohli s Lotyši zahrát líp, to člověka hryže dlouho.

Neuškodilo českému týmu přehnané sebevědomí, když před turnajem mluvil o zlatu?

Nám vždycky sedělo víc, když jsme se soupeře báli a byli pokorní. Víc jsme se koncentrovali a makali. Letos jsme se snažili být sebevědomí, ale asi to není pro českou mentalitu ta správná cesta. Když máme pocit, že jsme na tom blbě, pak se semkneme.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články