Hlavní obsah

Ať už jsme doma, asi se půjdu oběsit, hlesl po propadáku útočník Sladký

Ač se to po čtvrtfinálovém vyřazení zdálo nemožné, český florbal se propadl ještě hlouběji. Ostuda, výbuch a krach byla nejčastěji skloňovaná slova mezi samotnými hráči po porážce s Nory po samostatných nájezdech. Sedmé nebo osmé místo na mistrovství světa je nejhorším českým výsledkem v historii. Útočník Tomáš Sladký nehledal výmluvy, v jeho očích se leskly slzy smutku.

Foto: ČFbU

Tomáš Sladký padá v tvrdém souboji před norskou brankou

Článek

Dvě výhry nad outsidery, pak tři porážky. Dá se české vystoupení označit jinak než ostuda?

Je to ostuda! Nikdo se tady nepotkal s nějakou top formou, nemohli jsme se opřít o nic florbalového. Tohle je má nejhorší florbalová zkušenost, chci na to co nejrychleji zapomenout, ale bude to hodně těžké, protože co jsme tu předvedli… Nezbývá než se veřejně omluvit, protože jsme si nasypali ne popel na hlavu, ale něco jiného, nechci být sprostý.

Chyběla bojovnost?

My bojovali, i proti Finsku to bylo s bojovností v pořádku. Zápas s Nory byl nejtěžší z mentální stránky a my ho stejně nezvládli. Zase jsme vedli 3:1 a zase jsme to pokazili. Nikdo tady neměl formu. Gólmani na to byli sami a nikdo nepomohl. Celý tým hrál špatně, to je jasné.

Bylo těžké se na duel o páté až osmé místo namotivovat?

My to nazvali takovým novým turnajem pro nás, chtěli jsme si zahrát v Hallenstadiónu o páté místo. Tohle je zlý sen. Ať už jsme doma, tohle se nepovedlo, ještě jednou se omlouvám.

I z hlediště se ozývalo bučení, norští fanoušci v něm měli převahu.

Já se nedivím, proč by sem čeští fanoušci jezdili, když jsme předváděli takový florbal a působili tak špatně. Já si teď sednu a nevím, co budu dělat. Já ani nevím, co je za den, jsem úplně mimo. Asi se půjdu oběsit, nevím…

Reklama