Hlavní obsah

Švýcarsko - ČR 6:4Čeští florbalisté podlehli v druhé přípravě ve Švýcarsku

Yverdon

Čeští florbalisté prohráli v druhém přípravném utkání v Yverdonu se Švýcarskem 4:6. Domácí oplatili svěřencům trenéra Radima Cepka sobotní porážku 5:8. Češi sice vedli 2:0 a 3:2, ale na druhý skalp držitelů bronzu z prosincového mistrovství světa v Bernu a Curychu nedosáhli.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Český tým se ujal vedení v osmé minutě díky premiérově trefě Veltšmída v dresu národního týmu. Za 74 sekund si také první gól v reprezentaci připsal Mikeš, a když se pak Češi ubránili při vyloučení Curneyho, drželi po první třetině dvoubrankový náskok.

V druhém dějství smazali ztrátu Meister a Braillard. V 35. minutě sice vrátil Cepkovu týmu vedení Tomašík, ale 44 sekund před koncem druhé třetiny vyrovnal Antener. V 54. minutě dostal domácí poprvé do vedení Engel, ale hned za 18 sekund vyrovnal Sladký. Vítěznou branku zaznamenal 112 sekund před koncem Helfenstein a pak ještě do prázdné branky potvrdil výhru Meister.

Cepek: Zanechali jsme tu dobrý dojem

"Díky klukům za ty dva dny. Měli jsme velmi dobré nasazení a myslím, že jsme tu zanechali dobrý dojem. Výsledek sice dnes není potěšující, ale 40 minut jsme hráli dobře. Máme na čem pracovat," zhodnotil vystoupení trenér Cepek, který převzal tým po čtyřletém působení Tomáše Trnavského.

"V první části jsme dobře drželi míček a vytvářeli si šance. Švýcaři byli bezzubí. Ve druhé jsme zaspali, oni vytáhli osobní obranu, což nám činilo problémy. Do třetí části jsme vstoupili aktivně, ale doplatili jsme na neproměňování šancí," připojil Cepek.

"Pak přišel gól v přesilovce a naše šťastné srovnání. Poslední branku trefili skvěle, naopak my trochu zazmatkovali v obraně," dodal reprezentační trenér.

Švýcarsko - ČR 6:4 (0:2, 3:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 25. Meister (Antener), 31. Braillard (Garnier), 40. Antener (Maurer), 54. Engel (Antener), 59. Helfenstein (Riedi), 60. Meister (Maurer) - 8. Veltšmíd (L. Hrubý), 9. Mikeš (Dóža), 35. Tomašík (Křenek), 54. Sladký (Natov). Rozhodčí: Fordell, Vuola (oba Fin.) Vyloučení: 0:3. Bez využití. Diváci: 510.

Reklama

Související témata: