Hlavní obsah

Chodov vyrovnal krok s Tatranem, Boleslav vede nad Vítkovicemi

Florbalisté Chodova zvládli i druhý domácí zápas v semifinále s mistrovským Střešovicemi a po výhře 9:5 vyrovnali stav série na 2:2. Třemi góly a jednou asistencí se podílel na úspěchu Chodova Matěj Jendrišák. Mladá Boleslav se představila v souboji s Vítkovicemi poprvé doma a díky vítězství 5:3 se ujala vedení 2:1 na utkání. Dvě trefy a stejný počet přihrávek zaznamenal Petr Novotný.

Článek

Chodov navázal na páteční výhru 10:4 díky povedené třetí třetině, v které Tatranu nastřílel sedm branek. Střešovice ve Sportovní hale Jižní Město před 658 příznivci třikrát vedly. Na úvodní gól Riebauera z poloviny úvodní části odpověděl za 18 vteřin Jendrišák, na Natovovu trefu zareagoval v přesilovce Cepek.

Ve 33. minutě využil početní výhodu Deutsch, ale v závěrečném dějství nejdříve dvěma góly dovršil hattrick Jendrišák a pak pro rozjetý Chodov zařídili čtyřbrankový náskok Zozulák, Pražák a Dóža. Richter a v oslabení Michal Podhráský sice dali Tatranu ještě naději, ale Wahlgren a do prázdné branky Dóža zpečetili vítězství domácích.

"Děkuji týmu za vybojované druhé vítězství v sérii. Bude to ještě velice těžké, protože Tatran hrál skvěle," řekl hrající trenér Chodova Radim Cepek webu České florbalové unie. "Po velmi dobře odehraných dvou třetinách jsme zápas ztratili ve třetí opět po individuálních chybách," uvedl kouč Střešovic Jan Zahalka.

Boleslav se ujala vedení v sérii

Mladá Boleslav se před 655 diváky ujala vedení už ve třetí minutě díky Novotnému. V polovině úvodního dějství sice vyrovnal Lukáš Hrubý, ale ve 33. minutě během 37 sekund hráči Billy Boy po trefách Jiřího Boušky a Ekla odskočili na dvoubrankový náskok.

Po trefě Gwuždže na 4:1 ještě vykřesali naději Ostravanům Veltšmíd s Matúšem, 37 sekund před koncem však pojistil výhru Novotný. "Ve třetí třetině jsme začali hrát pasivně a dostali jsme soupeře do hry. Děkuji divákům za super atmosféru a klukům za bojovný výkon až do poslední minuty," řekl trenér Mladé Boleslavi Tomáš Janeček.

Semifinále play off AutoCont extraligy florbalistů:
3. zápas:
Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Stav série: 2:1
4. zápas:
JM Chodov - Tatran Střešovice 9:5 (2:2, 0:1, 7:2)
Stav série: 2:2.

Reklama