Hlavní obsah

Herbadent zdolal Vítkovice a má sedmý florbalový titul za sebou

Praha

Florbalistky Herbadentu SJM Praha 11 získaly posedmé za sebou titul v extralize. V superfinále v pražské O2 areně porazily Vítkovice 3:2. V čase 57:14 rozhodla Denisa Billá a šampionky se mohou těšit na říjnový Pohár mistryň v Tampere. Zápas sledovala rekordní návštěva 6296 diváků, která překonala loňský duel premiérového superfinále mezi Herbadentem a Bohemians (5097 příznivců). Šampionky získaly za triumf i prémii 120 tisíc korun, poražené finalistky 40 tisíc.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráčky Herbadentu se radují z vítězství.

Článek

Hned ve druhé minutě mohly otevřít skóre Ostravanky, ale brankářce Velčické pomohla po střele Enenkelové tyč. Herbadent získával navrch a v 15. minutě se dočkal vedení, když Kubíčkovou překonala Jarolímová. Vzápětí našla zpoza branky Jílková Košturiakovou a slovenská reprezentantka zvýšila.

Ještě v úvodním dějství mohla při vyloučení Léblové přidat další trefu favoritek Jílková. Ideální šanci snížit měla Pastušková, ale samostatný únik neproměnila, Vítkovice nevyužily ani přesilovku při trestu Billé. Skóre se nezměnilo ani po šancích Pražanek.

Ostravanky se dočkaly v 51. minutě, kdy zakončila kombinaci Halfarová. Za čtyři minuty vyrovnala Niemcová a její tým sahal i po vedoucí brance, ale v 58. minutě se naopak na druhé straně trefila z levé strany přesně k levé tyči Billá.

Superfinále play off extraligy florbalistek v pražské O2 areně:
Herbadent SJM Praha 11 - 1. SC Vítkovice 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 15. Jarolímová (Čapková), 16. Košturiaková (Jílková), 58. Billá - 51. Halfarová (Kociánová), 55. Niemcová. Rozhodčí: Podlesný, Petřík. Vyloučení: 1:1. Bez využití: Diváci: 6295.

Reklama

Související témata: