Hlavní obsah

Vítkovice vyhrály v superfinále nad Chodovem a slaví pátý titul

Florbalisté Vítkovic porazili v superfinále extraligy před rekordní návštěvou 10.451 diváků v pražské O2 areně Chodov 4:3 a v jubilejním 20. ročníku získali pátý titul. Pražané po semifinálovém vyřazení patnáctinásobného šampiona Střešovic útok na premiérový titul nedovršili, ale i stříbro je pro něj historickým počinem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Florbalisté Vítkovic se radují z vítězství v Superfinále play off florbalové extraligy.

Článek

Úvodní dějství patřilo Vítkovicím, které se ujaly v sedmé minutě vedení. Tokoš získal balónek na vlastní polovině, přihrál Veltšmídovi, který trefil přesně levý horní roh Binderovy branky. Vyrovnat mohl v 17. minutě zblízka Dóža, ale neuspěl. Vzápětí se prohnal obranou Pražanů Veltšmíd a opět rozjásal vítkovické příznivce.

Do druhé části vstoupil lépe Chodov a dokázal překonat Ciompu. Po Zozulákově akci po levém křídle usměrnil balónek do vítkovické branky Sýkora. Další šanci Ostravanů měl Hájek. Při Kotlasově vyloučení nejdříve zahrozili v oslabení Mikeš s Dóžou, ale pak zužitkovaly Vítkovice výhodu.

Po rychlé kombinaci se trefil z levé strany Lukáš Hrubý. Na snahu Chodova navíc odpověděl po rychlém brejku Tokoš. Ve 36. minutě vykřesal naději pro Chodov Švéd Wahlgren, který nadvakrát překonal vítkovického gólmana. Ve 39. minutě měl další dvě šance Wahlgren, ale neuspěl, přičemž při první pomohla Ciompovi tyč.

Po 38 vteřinách třetí třetiny proměnil Sýkorovu ideální přihrávku ve třetí gól Chodova Dóža a dramatická bitva pokračovala. Binder vzápětí zlikvidoval šanci Sladkého, Ciompa se vyznamenal proti Jendrišákovi. Svěřenci hrajícího trenéra Radima Cepka, který část zápasu odehrál a rozloučil se s aktivní kariérou, se ve zbytku zápasu plném šancí vyrovnání nedočkaly.

Vítkovice po loňské prohře v nastavení se Střešovicemi letos triumf v druhém superfinále nepustily. Získaly prémii 200 tisíc korun a kvalifikovaly se na říjnový Pohár mistrů v Tampere.

Superfinále play off AutoCont extraligy florbalistů v pražské O2 areně:
1. SC Vítkovice - JM Chodov 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Veltšmíd (Tokoš), 18. Veltšmíd, 27. L. Hrubý (P. Suchánek), 33. Tokoš (P. Suchánek) - 24. T. Sýkora (Zozulák), 36. Wahlgren (Christiansson), 41. Dóža (Sýkora). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 10.451.

Reklama

Související témata: