Hlavní obsah

Přes deset tisíc lidí na florbale? Neskutečné, smekl Sladký, jenž se z Finska vrátil pro titul

Michal OsobaPrávo

V prosinci s českou reprezentací propadl na mistrovství světa ve Švýcarsku, zkrachovalo mu angažmá ve finském Koovee. Přesto si teď florbalový útočník Tomáš Sladký může říct: „Byla to dobrá sezóna.“ V Superfinále před 10 451 diváky v O2 Aréně pomohl Vítkovicím k výhře 4:3 nad Chodovem a pátému titulu v historii klubu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Superfinále florbalové extraligy: Zleva Lukáš Veltšmíd z Vítkovic, David Podhráský z Chodova a Tomáš Sladký z Vítkovic.

Článek

Platí u vás o této sezóně pořekadlo „Konec dobrý, všechno dobré“?

Asi jo. Ta sezóna byla černá a bílá, ale skončilo to jen v dobrém. I když půlce Vítkovic ještě bohužel sezóna nekončí, jedeme do Finska s reprezentací, takže musíme slavit s mírou. Ale myslím, že on se ten Míra taky rád napije. (úsměv)

Vy jste se už podruhé vracel během sezóny ze zahraničního angažmá do Vítkovic a vybojoval s nimi titul. Budete osvědčený recept praktikovat i dál?

(směje se) To je otázka. Já se teď soustředil jen na konec sezóny a od 1. května začnu jednat s dalšími týmy. Je to 50:50. Vítkovice jsou pro mě srdeční záležitostí, ale bude záležet na víc věcech.

Když jste se z Finska vracel, měl jste před sebou vidinu Superfinále. Vítězství v něm je bonusem?

Je. Ale divám se na to i těma očima, že jsem nepodal dobrý výkon, jsem z toho trochu rozhozený, ale na to zapomenu a užiju si oslavy v šatně. Byla to fantastická akce. Ani jsem neslyšel, kolik přišlo lidí.

Skoro deset a půl tisíce.

To mluví za všechno. Super, oslava florbalu.

Když jste do haly vešel, co se vám honilo hlavou? Nerozklepala se vám kolena?

Ani ne. Já už věděl, do čeho jdu, dobře jsem se na to připravil. Ale udělal jsem jednu špatnou přihrávku a to mě trochu srazilo do kolen. Mám i něco se žebry a v druhé polovině zápasu se mi špatně dýchalo.

Zranění trápilo víc vítkovických hráčů.

To je taková daň. Hrajeme na dvě lajny a byla otázka času, jestli to vydržíme. Zranění může přijít kdykoliv, potkalo to Péťu Kološe, byla tam pasáž, kdy jsme hráli na tři beky, a to je šílené. Hrát Superfinále na tři beky, klobouk dolů před kluky, jak to zvládli.

Měli jste v hlavách, že boj o titul s Chodovem by mohl být snazší než s Tatranem?

Bylo vidět, že kluci od nás věděli, do čeho jdou. Já ještě Superfinále nezažil, byl jsem trochu na rozpacích. Ale to, že tam stál Chodov místo Tatranu, nikdo neřešil. My si ten zápas chtěli užít před deseti a půl tisíci diváky, to je neskutečné číslo. Teď si to užijeme ještě déle.

Začnete slavit už tady v Praze, nebo až cestou do Ostravy?

V kabině bude klasicky chaos. Někdo bude chtít slavit tady, další budou pro akci v buse. Ale chceme stihnout být ve dvě na diskotéce.

Reklama

Související témata: