Hlavní obsah

Česká republika - Finsko 3:4České florbalistky podlehly na EFT v Brně Finsku

Brno

České florbalistky vstoupily do domácího turnaje Euro Floorball Tour v Brně porážkou s Finskem 3:4. Svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové si připsaly alespoň dodatečný bod za vítězství v samostatných nájezdech 2:1. Druhý zápas čeká Česky v sobotu od 20:00 proti Švýcarsku.

Článek

Český tým byl před 310 diváky v hale Vodova blízko vedení v 15. minutě, kdy Sládečková trefila tyč. Vzápětí se prosadily Finy, když po standardní situaci po přihrávce Rantalové otevřela skóre osamocená Alankoová. Za 31 vteřin zvýšila Luomaniemiová. Domácí tým se radoval 75 sekund před koncem první části, kdy překonala Mäkeläovou Krupnová.

V úvodu druhé třetiny vrátila Suomi dvoubrankový náskok znovu Alankoová. Češky ale mezi 27. a 28. minutou během 74 sekund vyrovnaly díky brankám Hyršlové a Jílkové. Finky ale opět utekly do vedení po trefě Ukkonenové. V závěrečné části se český tým marně snažil vyrovnat. Největší šance nevyužily Koníčková a v závěrečné power play Krupnová.

V nájezdech se prosadily ve třetí sérii Billá i Alankoová, ve čtvrté uspěla i Sladečková, zatímco Ukkonenová ztroskotala na Christianové.

"Úplně spokojeny být nemůžeme, protože jsme zápas chtěly vyhrát, ale vidíme posun ve smyslu plnění pokynů, které chceme od holek vidět. Navíc nám nyní už nechybělo nasazení," řekl serveru zensky.florbal.cz trenérka Šatalíková.

Češky si při turnaji testují i dějiště základní skupiny prosincového mistrovství světa. "Atmosféra byla dobrá, lidi fandili, možná je škoda, že jich bylo méně, ale bylo hezké počasí, takže to třeba bude o víkendu lepší," dodala Šatalíková.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Brně:
ČR - Finsko 3:4 (1:2, 2:2, 0:0), nájezdy 2:1
Branky a nahrávky: 19. Krupnová (Urbánková), 27. Hyršlová (Sládečková), 28. Jílková - 15. Alankoová (Rantalaová), 16. Luomaniemiová (Niemeläová), 22. Alankoová (Rantalaová), 34. Ukkonenová. Rozhodčí: Petřík, Podlesný (oba ČR). Bez vyloučení. Diváci: 310.
Švýcarsko - Švédsko 5:7 (1:3, 3:2, 1:2), nájezdy 1:0.

Reklama

Související témata: