Hlavní obsah

Česká republika - Švédsko 3:7Čeští florbalisté prohráli na EFT v Tampere se Švédskem

Tampere

Čeští florbalisté po páteční těsné porážce s Finskem prohráli dnes na Euro Floorball Tour v Tampere se Švédskem 3:7. Úřadující mistři světa rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 4:0. V dodatečných nájezdech získali svěřenci trenéra Radima Cepka alespoň bod za výhru 3:2. Vystoupení na turnaji zakončí Češi v neděli od 12:00 SELČ proti Švýcarsku.

Článek

Favorizovaní Švédové otevřeli skóre v deváté minutě, kdy překonal gólmana Bauera Larsson. Za 93 vteřin zvýšil Kim Nilsson a v 15. minutě, jen tři vteřiny po konci Natovova trestu,upravil na 3:0 Henriksson. Mezi střelce se v prvním dějství zapsal ještě Samuelsson.

Po 38 vteřinách druhé třetiny sebral čisté konto Ahrbergovi Jendrišák, ale v 27. minutě při dalším Natovově vyloučení zvýšil Malmström. Švédové se pak prosadili i ve vlastním oslabení díky Johanssonovi.

V 50. minutě vedli po trefě Hovlunda v přesilovce při Sýkorově trestu Švédové už 7:1. V závěru zmírnili prohru Ondrušek a Natov. Dodatečný rozstřel rozhodl až v osmé sérii Ondrušek.

"Opět se opakovala nekoncentrovanost jako v prvním utkání a soupeř rozhodl během devíti minut celý souboj. Nedokážeme hrát zodpovědně celý zápas a opakujeme individuální chyby, které jsou na mezinárodní úrovni trestány," řekl asistent trenéra Zdeněk Skružný. "Spokojeni jsme jedině s tím, že jsme se opět dokázali vrátit alespoň herně do utkání, a s výkonem Lukáše Bauera, kterému se premiéra vydařila," dodal.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Tampere:
ČR - Švédsko 3:7 (0:4, 1:2, 2:1), nájezdy 3:2
Branky a nahrávky: 21. Jendrišák (Natov), 59. Ondrušek (Curney), 60. Natov (Jendrišák) - 9. Larsson (Galante), 11. K. Nilsson (Samuelsson), 15. Henriksson (Samuelsson), 18. Samuelsson, 27. Malmström (Nilsberth), 36. Johansson (Karlsson), 50. Hovlund (Nilsberth). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 215.
Finsko - Švýcarsko 4:5 (2:1, 2:3, 0:1), nájezdy 2:0.

Reklama

Související témata: