Hlavní obsah

Česká republika - Švýcarsko 6:3Čeští florbalisté na závěr EFT v Tampere zvítězili

Čeští florbalisté uzavřeli vystoupení na turnaji Euro Floorball Tour v Tampere výhrou nad Švýcarskem 6:3. Zvítězili i v dodatečných nájezdech 2:1 a skončí třetí. Svěřenci trenéra Radima Cepka rozhodli třemi góly ve třetí třetině.

Článek

Do vedení se dostali v páté minutě Švýcaři, když brankáře Kafku překonal Maurer. Po polovině úvodního dějství vyrovnal Jendrišák a v druhé třetině získali Cepkovu týmu po přihrávkách Patrika Suchánka dvoubrankový náskok Sladký s Tokošem. Švýcaři do konce druhé třetiny však ztrátu smazali.

Závěrečná část patřila českému výběru. Ve 47. minutě mu vrátil vedení Patrik Suchánek. V 57. minutě zvýšil náskok z trestného střílení Curney a 55 vteřin před koncem dovršil výhru při power play do prázdné branky Dóža. V rozstřelu se za český tým prosadili Hrubý a Podhráský.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Tampere:
ČR - Švýcarsko 6:3 (1:1, 2:2, 3:0), nájezdy 2:1
Branky a nahrávky: 12. Jendrišák (M. Podhráský), 25. Sladký (P. Suchánek), 27. Tokoš (P. Suchánek), 47. P. Suchánek (Tokoš), 57. Curney z trestného střílení, 60. Dóža (Curney) - 5. Maurer (Garnier), 38. Thierstein (Laely), 40. Meister (Riedi). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 415.

Reklama

Související témata: