Hlavní obsah

Na lavičce florbalistů Střešovic střídá Zahalku Jakoubek

Praha

Na pozici hlavního trenéra florbalistů Tatranu Střešovice skončil po neúčasti v superfinále extraligy Jan Zahalka a nahradili jej Jiří Jakoubek s kapitánem Milanem Fridrichem. Od sezóny 2014/15 bude hlavním koučem patnáctinásobného českého mistra Švéd Johan von der Pahlen, který byl Zahalkovým hrajícím asistentem, ale v příští sezóně odchází z pracovních důvodů do Švýcarska.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zklamaní florbalisté Tatranu Střešovice.

Článek

"Momentálně připravujeme tří- až pětiletou koncepci, jak reorganizovat celkové vedení elitního florbalu v Tatranu. Celá je založená na tom, že pro sezonu 2014/2015 bude hlavním trenérem Johan von der Pahlen. Proto teď ve spolupráci s ním připravujeme plán, který už letos budeme aplikovat," řekl oficiálním stránkám klubu prezident Střešovic Martin Vaculík.

Plán má posunout Tatran nejen na pozici nejlepšího týmu v Česku, ale i do evropské špičky. "Letos tyto kroky začne aplikovat dvojice Jirka Jakoubek s Milanem Fridrichem a příští rok by měli tým předat právě Johanovi," doplnil Vaculík.

Zahalka působil na pozici hlavního kouče čtyři roky, dovedl tým k třem titulům v extralize a v roce 2011 do finále Poháru mistrů v Mladé Boleslavi. Letos ztroskotal v semifinále extraligy na pražském rivalovi Chodovu.

"Být třetí v republice není špatné umístění, ale samozřejmě z pohledu dvacetileté historie, kdy jsme byli vždycky ve finále, tak je to krok zpátky. Musíme si upřímně říct, že jsme nesplnili cíle, jako bylo vyhrát český pohár, vyhrát ligu a umístit se na předních pozicích Poháru mistrů," dodal Vaculík.

Reklama