Hlavní obsah

Florbalisté švédského Dalenu vyhráli Czech Open

Aktualizováno

Florbalisté Dalenu ovládli na mezinárodním turnaji Zone Czech Open v Praze elitní kategorii mužů, když porazili ve finále švýcarský SV Wiler-Ersigen 4:3 po samostatných nájezdech. Zlatou medaili získali i český obránce Patrik Suchánek a útočník Milan Tomašík, který ale kvůli zranění kolena v závěrečném utkání chyběl.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Florbalisté Dalenu vyhráli turnaj Czech Open.

Článek

Dalen triumfoval na tradičním srpnovém podniku počtvrté a potvrdil nadvládu švédských klubů, které vyhrály 17 z 21 ročníků. Tomašík uspěl s Dalenem na Czech Open už v roce 2011, tentokrát ale sledoval finále jen z tribuny po sobotním zranění proti Chodovu.

Nová posila z Vítkovic Suchánek si vychutnal svůj premiérový úspěch. "Je to skvělý pocit. Byl to napínavý zápas, co více si ve finále přát," řekl Suchánek. "Byla to dobrá příprava na sezónu, doufám, že jsem nezklamal trenéra," doplnil dvaadvacetiletý obránce.

Dalen v závěru zápasu neudržěl těsné vedení. V nájezdech mu zajistil vítězství norský kapitán Dalenu Ketil Kronberg, který se trefil jako jediný.

Ženskou kategorii ovládl Wallenstam

Český asistent trenéra Wileru Radek Sikora byl zklamaný. "Nebyli jsme určitě horší. Rozhodly speciální formace, oni měli o jednu přesilovku navíc. Bohužel jsme v nájezdech nedali gól," prohlásil Sikora.

"S turnajem jsme ale maximálně spokojení. Začali jsme před čtrnácti dny úplně nový systém, kluci si to rychle zažili a ukázalo se, že dostáváme daleko míň branek než loni," dodal bývalý reprezentační útočník.

Ženskou kategorii ovládl také švédský klub Pixbo Wallenstam, které vyhrálo nad finským SB-Pro 6:4. Čtyřmi body za hattrick a jednu asistenci se o to postarala Sara Helinová.

Mezinárodní florbalový turnaj Zone Czech Open v Praze:
Elita - finále:
Muži:
IBK Dalen - SV Wiler-Ersigen 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 1:1)
Branky: 31. a 54. J. Eriksson, 22. Sedin, rozhodující sam. nájezd Kronberg - 24. M. Hofbauer, 39. Rosén, 60. Mendelin.
Ženy:
SB-Pro - Pixbo Wallenstam 4:6
Branky: 47. Kujalaová, 51. Sundströmová, 51. Hietamäkiová, 51. Kippiläová - 21., 33. a 44. Helinová, 3. E. Wibronová, 45. Larssonová, 47. Fylkeová.
Muži Pro:
Finále:
FbŠ Bohemians - Team Thoréngruppen SK (Švéd.) 3:2.
Semifinále:
Bulldogs Brno - FbŠ Bohemians 3:4
Sokol Pardubice - Team Thoréngruppen 5:6.
Muži B:
Finále:
Mladá Boleslav B - Sokol Královské Vinohrady 2:3 po sam. náj.
Semifinále:
Mladá Boleslav B - Röke IBK (Švéd.) 5:1
Sokol Královské Vinohrady - KamuGang (Fin.) 7:1.
Ženy B:
Semifinále:
KAIS Mora (Švéd.) - Kungsängens IF (Švéd.) 2:0
Elite Praha - Herbadent SJM Praha 11 B 5:1.
Finále:
KAIS Mora - Elite Praha 6:3.
Junioři - finále:
FBC Ostrava - FbŠ Bohemians DDM Praha 7 4:2.

Reklama