Hlavní obsah

Florbalistky Herbadentu na úvod Poháru mistrů podlehly na nájezdy

Tampere

Florbalistky Herbadentu SJM Praha 11 vstoupily do Pohárů mistrů v Tampere porážkou se švédským celkem Rönnby Västeras IBK 3:4 po samostatných nájezdech. České šampionky dokázaly smazat tříbrankovou ztrátu, ale v rozstřelu rozhodla Sanna Scheerová. O postup do semifinále bude Herbadent bojovat ve čtvrtek v poledne proti finskému týmu SB-Pro.

Foto: ČFbU

Ilustrační foto.

Článek

Švédské mistryně otevřely skóre v polovině úvodní části díky Augustssonové a ve 14. minutě zvýšila Nilssonová. V 27. minutě inkasovala brankářka Velčická potřetí po trefě Scheerové.

Za 70 vteřin ale snížila Jarolímová, následně Pražanky nevyužily dvě přesilovky, v 50. minutě však už skórovala Krupnová. Herbadent se také ubránil v oslabení a 105 vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnala Hašová. V rozstřelu zajistila výhru Rönnby Scheerová.

V mužské kategorii vstoupí do turnaje Vítkovice ve čtvrtek od 9:00 duelem se švédským Falunem.

Pohár mistrů ve florbalu v Tampere:
Ženy:
Skupina A:
Herbadent SJM Praha 11 - Rönnby Västeras IBK (Švéd.) 3:4 po sam. nájezdech (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)
Branky: 28. Jarolímová, 50. Krupnová, 59. Hašová - 27. a rozhodující sam. nájezd Scheerová, 10. Augustssonová, 14. Nilssonová. Rozhodčí: Fordell, Vuola (oba Fin.). Vyloučení: 1:2, navíc Normanová (Rönnby) 10 min. Bez využití. Diváci: 269.

Reklama

Související témata: