Hlavní obsah

Jarolímovou láká po florbalovém šampionátu fotbal. I když ji táta neposlouchá

Michal OsobaPrávo

Teď má v hlavě jen a jen florbal, vždyť o víkendu v Brně startuje mistrovství světa a Anet Jarolímová by měla patřit k oporám české reprezentace. Jenže po šampionátu ji v duchu rodinné tradice možná bude živit fotbal.

Foto: ČFbU

Česká florbalistka Anet Jarolímová (vpravo) při minulém MS.

Článek
Fotogalerie

V bakalářské práci na Vysoké škole finanční a správní se útočnice pražského Herbadentu věnovala tématu řízení sportovního klubu jako podniku. V praktické části práce popisovala chod pražské Slavie, kde působil její otec Karel. Ten od té doby angažmá několikrát změnil, Jarolímové ale zaujetí pro fotbal zůstalo i po vystudování magisterského programu.

Bratrům hlásila výsledky

Její oblíbený televizní pořad? Fotbalové zápasy. „Teď už to není tak žhavé, ale když jsem byla mladší, stihla jsem toho dost. Bráchové měli jistotu, že když mi zavolali, tak jsem nějaký výsledek věděla,“ vypráví nejmladší z tria sourozenců, jejíž bratr David hraje v Mladé Boleslavi a Lukáš v druholigových Českých Budějovicích.

Na hraní fotbalových manažerů na počítači už zanevřela. „Od té doby, co mě táta s hráči stejně neposlouchá, tak jsem toho nechala,“ směje se Jarolímová. Raději by tak s fotbalisty obchodovala v reálu.

Státnice udělala v červnu, do šampionátu se s rodiči domluvila, že se bude věnovat jen florbalu. Pak už si začne hledat práci. „Chtěla bych dělat sportovní manažerku, ideálně fotbalovou agentku. Bavilo by mě starat se o hráče, shánět jim angažmá, dělat skauting,“ nadšeně vypráví.

Máma největší fanynkou

Teď ale její fotbalová rodina na týden přesměruje pozornost na florbal. „Máma dorazí, ta je má největší fanynka. S bráchama je to těžký, každý týden se mě ptají, kde se to mistrovství vlastně hraje, tak už jsem to vzdala, spíš budou koukat v televizi. A táta pochybuju, že by to stihl,“ usmívá se.

Za svým otcem měla v plánu vyrazit do Spojených arabských emirátů, kde působil v Al Wahda. „Chtěla jsem letět po šampionátu, ale už tam skončil,“ krčí rameny.

Reklama