Hlavní obsah

Jílková pobavila florbalistky vlastním gólem, bude za to péct

Brno

Brankářka Kristýna Provázková byla při svém debutu na mistrovství světa proti Lotyšsku dlouho bez práce, ve druhé třetině už pochytala pár pokusů jinak neškodných soupeřek, ale 13 vteřin před jejím koncem přišla kuriózně o čisté konto. Od mantinelu ji nepovedenou rozehrávkou překvapila spoluhráčka Kristýna Jílková. Ze střelecké přehlídky při výsledku 12:1 bude středem pozornosti vlastní gól, který bude zároveň v týmu zdrojem vtípků.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zdrcená lotyšská brankářka Ilga Jekabsoneová poté, co inkasovala sedmý gól.

Článek

"Viděla jsem, že mi chtěla Kikina dát gól. Já jí asi někdy něčím trochu lezu na nervy. Ale ne, měla jsem spíš sedět, než stát. Co říct, byla to pěkná střela mezi nohy," smála se po zápase Provázková. Dvaadvacetiletá brankářka Chodova těžší střelu v zápase řešit nemusela, s výjimkou horní tyče v závěru nikdo z Lotyšek tak nebezpečné zakončení z celkových osmi pokusů neměl.

"Trošku to mrzí. Beru to trošku jako špinavou nulu. Mohla být, snad někdy příště," uvedla Provázková. Po gólu hned běžela za Jílkovou. "Šla jsem si plácnout. Řekla jsem, že to byl hezký gól a aby dala dva další, ale už do té druhé brány," doplnila.

Provázková tak má jistotu, že nebude řešit, co je za čisté konto v týmovém sazebníku. "Nevím, co je za přichystaného za nulu, ale jsme teď v pohodě. Kikina (Jílková) asi bude muset něco péct, co říkaly holky v šatně. Já jí mám pomáhat," řekla Provázková. "Brankářka za to nemůže, bylo by nefér, kdy měla péct taky. Ta by to měla jen jíst. Nikdy jsem nic takového neviděla," smála se trenérka Markéta Šteglová.

"Chtěla jsem to hodit na druhou stranu na Elišku Krupnovou. Možná tam byla špatná orientace. Holky si dělaly srandu, že to byl desátý gól a budu péct. Budou si mě určitě dobírat. Řekly jsme si ale, že je lepší si to vybrat v takovém zápase, než v důležitějším," prohlásila Jílková, která nakonec dovršila výsledek na 12:1 a vylepšila svou bilanci na 14 tref, které vstřelila při pěti účastech na světových šampionátech.

Reklama